Θύμα online ρατσιστικής επίθεσης ο Λιούις Χάμιλτον - Μετά τη νέα νίκη του βρετανικό γκραν πρι

Θύμα online ρατσιστικής επίθεσης ο Λούις Χάμιλτον - Μετά τη νέα νίκη του βρετανικό γκραν πρι Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Στόχος ρατσιστικών σχολίων έγινε ο πλέον οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον, λίγες ώρες μετά τη νίκη του στο βρετανικό γκραν πριν. 


Ο 36χρονος ήταν ο νικητής στο επεισοδιακό βρετανικό γκραν πρι μπροστά σε 140.000 θεατές στην πίστα του Σίλβερστοουν. 


Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στην δεύτερη θέση τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes.

Στο ποστ της Mercedes στο Instagram που ανακοίνωνε τη νίκη του Χάμιλτον, υπήρχαν πολλά υβριστικά σχόλια χρηστών και άλλα με emojis με μαϊμού. 


Ο Χάμιλτον έχει εκφραστεί πολλάκις κατά των φυλετικών διακρίσεων και της ανισοτήτων, με πιο πρόσφατα τα σχόλιά του για τους τρεις παίκτες της εθνικής Αγγλίας που έγιναν στόχος ρατσιστικών επιθέσεων όταν έχασαν τα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον συγκρούστηκαν xuew στον πρώτο γύρο και τη στροφή Κοπς, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull εγκατέλειψε και ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή δέκα δευτερολέπτων, καθώς κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση. Ωστόσο ο Χάμιλτον ήταν... καταιγιστικός και κατάφερε να ανατρέψει αυτό το χάντικαπ και να φτάσει στη νίκη, με την οποία μειώνει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών.

Με πληροφορίες από SkySports/ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM