«Τελικός» πρωτιάς για την εθνική στο πόλο - Σήμερα η μάχη με την Κροατία

«Τελικός» πρωτιάς για την εθνική στο πόλο - Σήμερα η μάχη με την Κροατία Facebook Twitter
0

Έφτασε η κρίσιμη ημέρα για την εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, που από σήμερα μπαίνει στα βαθιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Μετά το επιβλητικό 27-1 επί της Τουρκίας και την εύκολη νίκη επί της Ολλανδίας (12-7), η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζει στο φινάλε της Α΄ φάσης την Κροατία, στο ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Απέναντι στην κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου (θριαμβεύτρια πέρυσι στη Βουδαπέστη), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να δει πού πραγματικά βρίσκεται, χωρίς μάλιστα μεγάλο κόστος, αφού μία ενδεχόμενη ήττα δεν συνεπάγεται καταστροφή.

Επισημαίνεται ότι η εθνική προπορεύεται στον Γ' όμιλο, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τη "χρβάτσκα", όπερ σημαίνει ότι τερματίζει πρώτη ακόμη και με ισοπαλία. Φυσικά στο πόλο δεν μπορεί μία ομάδα να παίξει για το "Χ", αλλά προς το τέλος της αναμέτρησης σίγουρα οι διεθνείς θα έχουν στο μυαλό τους ότι η ισοπαλία τους βολεύει.

Αν η εθνική πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, θα περάσει απευθείας στους προημιτελικούς της Τρίτης (23/7) και θα περιμένει τα νοκ-άουτ παιχνίδια της Κυριακής για να μάθει τον αντίπαλό της. Αν, αντίθετα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττηθεί, θα διεκδικήσει την Κυριακή (21/7) μία θέση στην οκτάδα, με αντίπαλο τον τρίτο του Α΄ ομίλου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη Γερμανία).

Η Κροατία έχει ταξιδέψει στη Βαρκελώνη χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Σάντρο Σούκνο, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης όλη τη χρονιά εξαιτίας καρδιολογικού προβλήματος και γενικότερα είναι αμφίβολο αν και πότε θα επιστρέψει στις πισίνες. Από κει κι έπειτα, όμως, ο Ιβιτσα Τούτσακ έχει στη διάθεσή του 11 από τους 13 παίκτες που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (μεταξύ αυτών και ο Αντρο Μπούσλιε του Ολυμπιακού), συν τον φουνταριστό Γιόσιπ Βρλιτς, που είναι και πάλι διαθέσιμος για την εθνική της χώρας του, μετά το... βραζιλιάνικο διάλειμμά του (πήρε βραζιλιάνικη υπηκοότητα και αγωνίστηκε με τη "σελεσάο" στους Ολυμπιακούς του Ρίο).

Η εθνική έχει αρνητική προϊστορία με τους Κροάτες, μετρώντας μόλις εννέα νίκες σε 54 αγώνες (8 ισοπαλίες και 37 ήττες), ενώ δεν τους έχει νικήσει ποτέ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (δύο ισοπαλίες και έξι ήττες). Στην τελευταία τους συνάντηση πάντως, που έγινε στο Σπλιτ τον περασμένο Φεβρουάριο, η ελληνική ομάδα επικράτησε 6-4 για τα προκριματικά του Europa Cup.

Σημειώνεται ότι Ιταλία και Σερβία έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Α΄ και του Δ΄ ομίλου αντίστοιχα και την πρόκριση στους «8», ενώ στον Β΄ όμιλο ο νικητής θα κριθεί από το ντέρμπι Ισπανία-Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7
12:00 Σερβία-Σλοβακία (Δ΄ Όμιλος)
13:30 Γερμανία-Ουγγαρία (Α΄ Όμιλος)
15:00 Τουρκία-Ολλανδία (Γ΄ Ομιλος)
16:30 Γεωργία-Ιταλία (Α΄ Ομιλος)
18:00 Ρωσία-Ρουμανία (Δ΄ Όμιλος)
19:30 Μάλτα-Γαλλία (Β΄ Ομιλος)
21:30 Κροατία-ΕΛΛΑΔΑ (Γ΄ Ομιλος)
23:00 Μαυροβούνιο-Ισπανία (Β΄ Όμιλος)

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ