Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League- Η Βρετανία έβαλε στην «κόκκινη» λίστα την Τουρκία

Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League- Η Βρετανία έβαλε στην «κόκκινη» λίστα στην Τουρκία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η απόφαση της Βρετανίας να βάλει στην «κόκκινη λίστα» για τα ταξίδια την Τουρκία τινάζει στον «αέρα» τον τελικό του Champions League.

 

Ο τελικός, στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωπες δύο αγγλικές ομάδες- η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι- έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη. Όμως, σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε σε ποιες χώρες θα επιτρέπονται τα ταξίδια, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. 




Η Τουρκία μπήκε στην κόκκινη λίστα, κάτι που σημαίνει ότι όποιος κάτοικος της Βρετανίας ταξιδέψει εκεί, θα πρέπει να μπει σε καραντίνα 10 ημερών, σε ξενοδοχείο, όταν επιστρέψει.

 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA, προκειμένου να φιλοξενηθεί στη Βρετανία ο τελικός του Champions League.

 

Η UEFA αναμενόταν να ανακοινώσει σήμερα τις λεπτομέρειες για τον τελικό και προβλεπόταν ότι θα δοθούν περισσότερα από 8.000 εισιτήρια στους υποστηρικτές της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι. Οι αποφάσεις αναβλήθηκαν, επειδή το Λονδίνο έβαλε την Τουρκία στην κόκκινη λίστα.

 

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό. Φοβάμαι ότι πρέπει να βάλουμε την Τουρκία στην κόκκινη λίστα και αυτό θα έχει επιπτώσεις», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. «Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Τουρκία», συμπλήρωσε.



Ο Σαπς επιβεβαίωσε ότι η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA για το θέμα. «Είμαστε πολύ ανοιχτοί στο να φιλοξενήσουμε τον τελικό», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

 

Η τελική απόφαση είναι της UEFA, συνέχισε, αλλά σημείωσε ότι η Βρετανία έχει καλό ιστορικό σε ό,τι αφορά τα ματς παρουσία θεατών. «Μίλησα με τον υπουργό Αθλητισμού και είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό. Η απόφαση είναι της UEFA, αλλά με δεδομένο ότι στον τελικό είναι δύο αγγλικές ομάδες, περιμένουμε να δούμε τι έχουν να πουν», κατέληξε ο Γκραντ Σαπς.

 

«Η UEFA μόλις ενημερώθηκε ότι η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στην κόκκινη λίστα και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε το θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ