Στην υποτροπή ενός τραυματισμού από την Ρώμη και στην κόπωση, στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά τον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, που έληξε με νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Έλληνα πρωταθλητή.

 

«Δυστυχώς, στο τέλος του αγώνα, «ξύπνησε» ένας τραυματισμός που είχα στην Ρώμη», δήλωσε ο «Tsitsifast», ο οποίος από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο να τελειώσω τον αγώνα, συνεχίζοντας με μαχητικό πνεύμα.

 

Αλλά έκανα το καλύτερο δυνατό. Είμαι ευτυχής που επέστρεψα από το 2-0 κι έμεινα στον αγώνα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήταν μια ωραία επιστροφή, νομίζω ότι έπαιξα υπέροχο τένις μετά, εκτός από το πέμπτο σετ, για το οποίο το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο. Δεν ήμουν, πλέον, σωματικά παρών. Είμαι χαρούμενος και λυπημένος ταυτόχρονα».

 

Σε κάθε περίπτωση η είσοδός στα ημιτελικά του εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Ειδικότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την είσοδό του στην τετράδα θα λάβει σύμφωνα με πληροφορίες 425.250 ευρώ. Οι δύο φιναλίστ Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, έχουν εξασφαλίσει 850.500 ευρώ ο καθένας, ενώ ο νικητής του τελικού θα φτάσει στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

 

Τα παραπάνω ποσά είναι μειωμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η οργάνωση του τουρνουά έχασε πολλά χρήματα από το γεγονός ότι οι κερκίδες του Roland Garros ήταν άδειες. Πέρυσι ο νικητής πήρε 2,3 εκατ. ευρώ, ο φιναλίστ 1,18 εκατ. ευρώ και ο από 590.000 ευρώ οι αθλητές που έφτασαν στην τετράδα.