Τα συγχαρητήρια Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: Είναι μαχητής, έπαιξε τρομερό τένις

Τα συγχαρητήρια Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: Είναι μαχητής, έπαιξε τρομερό τένις Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τη συναρπαστική αναμέτρησή τους στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, από την οποία ο Σέρβος πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Ο Τζόκοβιτς χαρακτήρισε μαχητή τον 22χρονο Έλληνα τενίστα και τον συνεχάρη επειδή «αντεπιτέθηκε» στο ματς, όταν βρέθηκε να χάνει 2-0, κάνοντας το 2-2. «Έπαιξε τρομερό τένις, ιδιαίτερα στο τέταρτο σετ. Είχα πολλές ευκαιρίες να σπάσω το σερβίς του και να τελειώσω νωρίτερα το ματς», είπε ο Σέρβος.

 

«Αλλά είναι μαχητής και δίκαια είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Συγχαρητήρια για τη μεγάλη μάχη που έδωσε. Κρίμα που προφανώς κουράστηκε. Αλλά αυτή η μάχη δεν ήταν εύκολη. Ελπίζω να συνεχίσει σε μία θετική κατεύθυνση στην καριέρα του», συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς.

 

Τσιτσιπάς: Χαρούμενος και λυπημένος

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε «χαρούμενος και λυπημένος», μετά την πρώτη του εμφάνιση σε ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

«Ο Νόβακ έδειξε για μία ακόμη φορά τι απίστευτος αθλητής είναι και την ικανότητά του στο κορτ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντί του, είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που έχω αντιμετωπίσει ποτέ», παραδέχθηκε.

Στις δηλώσεις του, ο 22χρονος αναφέρθηκε και πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. «Δυστυχώς, προς το τέλος του ματς, ένας τραυματισμός που είχα στη Ρώμη επανεμφανίστηκε και ήταν δύσκολο να κλείσω το ματς με μάχη. Παρόλα αυτά, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, είμαι χαρούμενος που ανέκαμψα όταν έχανα με δύο σετ και προσπάθησα να μείνω στο ματς όσο περισσότερο μπορούσα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

 

«Πιστεύω ότι έπαιξα υπέροχο τένις, με εξαίρεση το πέμπτο σετ, για το οποίο πιστεύω ότι δεν ήταν έτοιμο το σώμα μου. Σωματικά, δεν ήμουν πραγματικά παρών», παραδέχθηκε ο 22χρονος. Πάντως, τον παρηγορεί, όπως είπε, το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από την τελευταία φορά που έπαιξε σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ, το 2019 στο Αυστραλιανό Όπεν.

«Πιστεύω ότι στο Αυστραλιανό Όπεν ήμουν ακόμη παιδί και τώρα γίνομαι ενήλικος. Ο τρόπος σκέψης μου έχει αλλάξει, έχω ωριμάσει. Έχω περάσει πολλά πράγματα, έχω ωριμάσει, οι άνθρωποι γύρω μου συνέβαλαν σε αυτό», είπε και συμπλήρωσε: «Έχω βεβαίως και περισσότερη εμπειρία. Έχω παίξει ματς, έχω βιώσει διάφορα πράγματα».

Τζόκοβιτς vs Ναδάλ στον τελικό

Τώρα τα μάτια στρέφονται στον τελικό του Roland Garros την Κυριακή, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ραφαέλ Ναδάλ.

«Δεν νιώθω εξαντλημένος, παρότι ήταν μια μεγάλη μάχη 4 ωρών. Θα έχω τον χρόνο να ξεκουραστώ, ανυπομονώ», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, αλλά παραδέχθηκε ότι το Ρολάν Γκαρός είναι το «σπίτι» του αντιπάλου του.

«Είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση στο τένις, να παίξεις κόντρα στον Ναδάλ εδώ, στο Ρολάν Γκαρός», δήλωσε ο Σέρβος, αλλά σημείωσε ότι είχε νικήσει τον Ισπανό στους προημιτελικούς του 2015.

Αυτή θα είναι η 56η αναμέτρηση Τζόκοβιτς- Ναδάλ και η όγδοη στο Ρολάν Γκαρός. Ο Ισπανός έχει κερδίσει τις από 7 από αυτά τα ματς τους στο συγκεκριμένο τουρνουά. Αν ο Ναδάλ κατακτήσει το τρόπαιο, θα ισοφαρίσει τον Ρότζερ Φέντερερ, φτάνοντας τα 20 Γκραν Σλαμ. Αν ο Σέρβος αναδειχθεί νικητής, θα πάρει τον 18ο τίτλο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM