Spotrac: Πάνω από 81 εκατ. δολ. τα συμβόλαια του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Nέα διάκριση από το ESPN

Spotrac: Πάνω από 81 εκατ. δολ. τα συμβόλαια του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Nέα διάκριση από το ESPN Facebook Twitter
0

Από την άφιξη του στο NBA το 2013, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κερδίσει 81.087.051 δολάρια ή διαφορετικά 74,91 εκατομμύρια ευρώ, μέσω των συμβολαίων του NBA, σύμφωνα με το Spotrac.


Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που κάνει σχετική εκτενή αναφορά «αυτό το ποσό θα αυξηθεί μόνο, όταν οι Μιλγουόκι Μπακς μπορέσουν να του προσφέρουν την επέκταση supermax, όποτε ξεκινήσει η σεζόν 2020-21».

«Το πρώτο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ ήταν μια διετής συμφωνία 3,67 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γιάννης έφτασε κατά μέσο όρο 6,8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ, κερδίζοντας 1.792.560 δολάρια. Πήρε 1.873.200 δολάρια στη δεύτερη σεζόν του και βοήθησε τους Μπακς να φτάσουν στα play- off. Ωστόσο, ο Γιάννης έχασε 19.763 δολάρια το 2015, αφού αποβλήθηκε στο έκτο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο επεισόδια με τον Μάικ Ντάνλιβι των Σικάγο Μπουκς», αναφέρει το δημοσίευμα. 


«Το 2015-16, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε 1.953.960 δολάρια και άρχισε να καθιερώνεται ως ανερχόμενο αστέρι στο NBA. Κατά μέσο όρο 16,9 πόντους και 7,7 ριμπάουντ. Οι Μπακς κατέληξαν να υπογράψουν με τον Γιάννη μια τετραετή επέκταση συμβολαίου 100 εκατομμυρίων δολαρίων το καλοκαίρι του 2016. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε All-Star Game, κερδίζοντας επίσης το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς (MVP)», προσθέτει.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε 22.471.910 δολάρια το 2017-18 και 24.157.303 κατά τη διάρκεια της σεζόν του MVP. Ο σούπερ σταρ των Μπακς είχε κατά μέσο όρο 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ ανά παιχνίδι στο δρόμο για το τρόπαιο του MVP. Ο Γιάννης καθοδήγησε επίσης τους Bucks στο καλύτερο ρεκόρ στο NBA, με ποσοστό ευστοχία 57,8% που έγινε 72,9% από τη γραμμή ελεύθερης ρίψης. Πριν από την αναστολή της σεζόν 2019-20 λόγω του κορωνοϊού, ο Αντετοκούνμπο κέρδισε 25.842.697 δολάρια».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι εάν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν υπογράψει την επέκταση supermax με τους Μπακς αυτό το καλοκαίρι, θα μπει σε καθεστώς «Free agent» το 2021. «Ο Αντετοκούνμπο έχει πει πολλές φορές ότι δεν του αρέσουν οι μεγάλες πόλεις και λατρεύει να παίζει στο Μιλγουόκι. Οι οπαδοί των Μπακς σίγουρα ελπίζουν ότι ο MVP θα παραμείνει στην πόλη για το υπόλοιπο της καριέρας του στο NBA». Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε κατά μέσο όρο 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ για τους Μπακς πριν από την αναστολή της σεζόν.


Χθες το ESPN , παρουσίασε την διαδρομή του Γιάννη, μέσα από ένα βίντεο, κάνοντας αναφορά στα παιδικά χρόνια του και πώς αυτά τον οδήγησαν μέχρι τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

  

 

Στο Νο 27 της λίστας του ESPN με τους 74 κορυφαίους παίκτες

Στο Νο 27 της λίστας των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών του ΝΒΑ σύμφωνα με το ESPN κατετάγη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς αγωνίζεται από το 2013 στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου που φέτος κλείνει τα 74 χρόνια ζωής. Το διάσημο αμερικανικό δίκτυο κατέταξε λοιπόν, σε μία σειρά τους 74 κορυφαίους παίκτες, που αγωνίστηκαν ποτέ στο ΝΒΑ, όσες δηλαδή και οι σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος. Ο MVP του ΝΒΑ τη σεζόν 2018-19, Γιάννης Αντετοκούνμπο, άφησε πίσω του «ιερά τέρατα» του μαγικού κόσμου. Πριν την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο ΝΒΑ ελέω κορωνοϊού, ο "Greek Freak" μετρούσε 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα για τη σεζόν 2019-20.

«Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πέρα από το όνομα, για να καταλάβεις την άνοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ πριν τα 25 του. Πριν το όνομά του γίνει διάσημο, τον αποκαλούσαν "Greek Freak" γιατί δεν μπορούσαν να προφέρουν το επίθετό του. Ο MVP είναι στο δρόμο να κατακτήσει και φέτος το βραβείο, την ώρα που δείχνει όλο και καλύτερος, με τα νούμερά του να είναι απίστευτα, πριν σταματήσει η δράση. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη", αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο του ESPN.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM