Σακίλ Ο΄Νιλ σε Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορείς να χάνεις από τον 8ο και να λες ότι δεν είναι αποτυχία»

Σακίλ Ο΄Νικ σε Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορείς να χάνεις από τον 8ο και να λες ότι δεν είναι αποτυχία» Facebook Twitter
Φωτ.: ETIENNE LAURENT/EPA
0

Ο θρύλος του NBA Σακίλ Ο΄Νιλ σχολίασε τις δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο περί αποτυχίας, διαφωνώντας με τη στάση που κράτησε ο Έλληνας μπασκετμπολίστας ύστερα από τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο γύρο των playoffs του ΝΒΑ.

Μετά την ήττα των Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θεωρεί τη χρονιά αυτή αποτυχημένη, με τον ίδιο να δείχνει να ενοχλείται εντόνως.

«Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία» απάντησε και συνέχισε: «Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση. Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος».

Τα λόγια αυτά βρήκαν πολλούς θιασώτες, σε όλα τα αθλήματα, αλλά ο Σακίλ Ο΄Νιλ διαφωνεί με την προσέγγιση του.

«Όταν διαφημίζεσαι ως ο καλύτερος, αναμένεται να κερδίσεις- αν δεν το κάνεις, είναι αποτυχία. Δεν είναι κακό. Δεν είμαι αποτυχημένος ως παίκτης, αλλά απέτυχα στην πόλη και την ομάδα και απέτυχα να φτάσω στα επιτεύγματά μου. Τελεία και παύλα» είπε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και ένας από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών.

«Κέρδισε πριν από δύο χρόνια και όλοι ξέρουμε ότι όταν κερδίζεις, τι περιμένουν να κάνεις; Να κάνεις back-to-back. Να ξανακερδίσεις. Έχασαν στον δεύτερο γύρο, εντάξει, αλλά επέστρεψαν για εκδίκηση. Είσαι το νούμερο ένα που υπάρχει. Και μετά χάσατε από τον όγδοο. Δεν μπορείς να χάσεις από κανέναν όγδοο και να πεις ότι δεν είναι αποτυχία. Είναι αποτυχία» προσέθεσε.

Ο παλαίμαχος αθλητής παρατήρησε πως το πρόβλημα είναι πως η λέξη «αποτυχία» είναι συνειφασμένη με έντονο αρνητισμό, άτομα που είναι στο πάτο. «Αλλά, πρέπει να καταλάβετε πως και οι καλύτεροι εξ ημών έχουν αποτύχει».

Με πληροφορίες από Eurohoops

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ