Παραολυμπιονίκης έμεινε άφωνη και οργισμένη όταν δέχθηκε παρατήρηση από κριτή ότι η αθλητική εμφάνιση με την οποία αγωνίστηκε ήταν «αποκαλυπτική». 

 

Το περιστατικό συνέβη στο αγγλικό πρωτάθλημα στο Μπέντφορντ, την Κυριακή, όταν κριτής πλησίασε την 24χρονη σπρίντερ και άλτρια του μήκους Ολίβια Μπριν και της είπε ότι το κάτω μέρος της εμφάνισής της ήταν «πολύ μικρό και αποκαλυπτικό». 

 

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης μόλις είχε ολοκληρώσει τον αγώνα της στο μήκος και ευχαριστούσε τους κριτές, όταν μία από αυτούς την πλησίασε και τη ρώτησε αν μπορεί να της μιλήσει. 

 

«Μου είπε “Πιστεύω ότι αυτό που φοράς είναι πολύ αποκαλυπτικό και θα έπρεπε να σκεφτείς να αγοράσεις σορτς”. Δεν ήξερα τι να πω, έμεινα άφωνη και η πρώτη μου σκέψη ήταν “πλάκα μου κάνεις”;», περιέγραψε η Μπριν μιλώντας στο BBC. 

 

«Με έκανε να νιώσω πραγματικά θυμωμένη. Δεν μπορούν να σχολιάζουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να φοράμε», τόνισε η 24χρονη και υπογράμμισε ότι φορά το ίδιο στιλ αθλητικής εμφάνισης σε όλη την καριέρα της. 

 

 

«Είναι σαν ψηλόμεσο κάτω μέρος μπικίνι. Το φοράω εδώ και εννιά χρόνια, δεν είχα ποτέ πρόβλημα και θα έπρεπε να νιώθουμε άνετα με αυτό που φοράμε. Θέλουμε να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται όταν αγωνιζόμαστε και να νιώθουμε άνετα», υπογράμμισε. 

 

Η Μπριν τόνισε ότι οι άνδρες αθλητές δεν δέχονται ανάλογα σχόλια, ενώ συμπλήρωσε πως από τις απαντήσεις που πήρε στα social media, μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, φαίνεται ότι αυτό που έζησε έχει συμβεί και σε πολλές άλλες αθλήτριες. 

 

«Θα το πάω όσο πιο μακριά μπορώ. Θέλω να γίνει μια αλλαγή στον γυναικείο αθλητισμό, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να κάνουν σχόλια για το τι μπορούμε και δεν μπορούμε να φορέσουμε», συμπλήρωσε. 

 

Εκπρόσωπος της αγγλικής ομοσπονδίας στίβου δήλωσε ότι γίνεται έρευνα για το θέμα. «Η ευημερία όλων των συμμετεχόντων στον στίβο είναι μέγιστης σημασίας και όλοι θα πρέπει να αισθάνονται άνετα να αγωνίζονται και να συμμετέχουν στο άθλημα», συμπλήρωσε.