Ολυμπιακοί αγώνες: Οι αθλητές θα κάνουν καθημερινά τεστ για τον κορωνοϊό- Οι νέες οδηγίες

Ολυμπιακοί αγώνες: Οι αθλητές θα κάνουν καθημερινά τεστ για τον κορωνοϊό- Οι νέες οδηγίες Facebook Twitter
0

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα κάνουν καθημερινά τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η απόφαση για το αν θα επιτραπούν θεατές στις εγκαταστάσεις.

Η οργανωτική επιτροπή Τόκιο 2020 ανακοίνωσε τις νέες οδηγίες για τους μετέχοντες στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το λεγόμενο «playbook» μεταξύ άλλων προβλέπει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί τόσο πριν από την άφιξη στην Ιαπωνία, όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Όσοι ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς αγώνες θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρησή τους για τη χώρα. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών, αλλά μετά την άφιξη οι μετέχοντες θα μείνουν σε καραντίνα για τρεις ημέρες.

Οι μετέχοντες στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού θα πρέπει να φορούν μάσκα εκτός από τις στιγμές που τρώνε, πίνουν, κοιμούνται, προπονούνται ή αγωνίζονται.

Οι αθλητές και όσοι είναι σε στενή επαφή μαζί τους θα κάνουν καθημερινά τεστ για κορωνοϊό. Οι υπόλοιποι μετέχοντες στη διοργάνωση θα κάνουν τεστ τρεις ημέρες μετά την άφιξή τους και έπειτα θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι, η συχνότητα των οποίων θα εξαρτάται από τη φύση της επαφής τους με τους αθλητές.

Κανένας από τους μετέχοντες στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρά μόνο τα οχήματα που είναι αποκλειστικά για τη διοργάνωση. Επίσης, δεν θα μπορούν να φάνε σε εστιατόριο, αλλά μόνο εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, στα εστιατόρια στο κατάλυμα τους ή στο δωμάτιό τους.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα επιτραπούν θεατές εκτός Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η οργανωτική επιτροπή αναμενόταν να αποφασίσει για το αν θα βρεθούν στις κερκίδες πολίτες της χώρας, αλλά αυτό αναβλήθηκε για τον Ιούνιο.

Η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, παραδέχθηκε πως αν η κατάσταση δεν αλλάξει, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες με γεμάτα στάδια. Η ίδια δήλωσε ότι είναι έτοιμη για την πιθανότητα διοργάνωσης κεκλεισμένων των θυρών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες θα διασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητών, των αξιωματούχων και των θεατών, όπως και των πολιτών του Τόκιο», ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή.


 

Όμως, υπήρξαν και ενστάσεις. Το World Players Association, που εκπροσωπεί 85.000 επαγγελματίες αθλητές από διάφορα αθλήματα, σχολίασε ότι το νέο «Playbook» δεν δημιουργεί την απαιτούμενη σιγουριά στους μετέχοντες στους Ολυμπιακούς αγώνες για την ασφάλειά τους.

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως για την κατάλληλη περίθαλψη των αθλητών, εξειδικευμένα μέτρα για αθλήματα και τα ακριβή βήματα για την εφαρμογή των κανόνων σε στάδια ή κλειστούς χώρους, επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής του World Players Association, Μπρένταν Σουάμπ.

Οι νέες οδηγίες προς τους αθλητές ανακοινώθηκαν ενώ το Τόκιο και άλλες τρεις περιοχές της Ιαπωνίας μπαίνουν για τρίτη φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες το Τόκιο ανακοίνωσε 925 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που αποτελεί τον υψηλότερο απολογισμό από τις 28 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM