Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε από κορωνοϊό

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και τον χώρο της ελληνικής ιστιοπλοΐας. 

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών μετά από μάχη δύο μηνών με την νόσο COVID-19.

Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1962 ο Πελεκανάκης ήταν ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους της γενιάς του και μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993. Το 1984 κατέκτησε την 6η θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος 'Αντζελες, στην κατηγορία Star μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μάλιστα μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Το 2004, είχε δώσει το παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μαζί με τον Γιώργο Κοντογούρη.

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ):

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια "η θάλασσα που θα τον σκεπάζει" και που τόσο αγάπησε.»

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ