Όταν του έδωσαν ένα κινητό τηλέφωνο και του είπαν πως περιμένει να του μιλήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο Λαμόντ Μαρσέλ Τζέικομπς δεν είχε πολλές επιλογές, παρά να σταματήσει ό,τι έκανε. 

 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, όταν τον διέκοψε ένα μέλος της ιταλικής ομάδας, κρατώντας ένα κινητό. «Ο Μάριο Ντράγκι είναι στο τηλέφωνο», είπε στον σπρίντερ. 

 

Ο Τζέικομπς έκανε μια γκριμάτσα έκπληξης, πήρε το τηλέφωνο και απομακρύνθηκε από τους δημοσιογράφους, προκειμένου να ακούσει τα συγχαρητήρια του Ιταλού πρωθυπουργού για την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

 

 

Την Κυριακή ο 26χρονος έκανε την έκπληξη και βελτιώνοντας δύο φορές το ρεκόρ Ευρώπης στα 100 μ.- με 9.84 στον ημιτελικό και 9.80 στον τελικό- έγινε ο «διάδοχος» του Γιουσέιν Μπολτ, στην κούρσα της μίας ανάσας. 

 

Με αυτή την εμφάνιση, ο Τζέικομπς έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 100 μ., μετά τον Λίνφορντ Κρίστι που είχε κερδίσει στη Βαρκελώνη το 1992. Επίσης, είναι ο πρώτος Ιταλός σπρίντερ που κερδίζει σε Ολυμπιακούς αγώνες, μετά τον Πιέτρο Μενέα που είχε πάρει το χρυσό στα 200 μ., το 1980 στη Μόσχα.