Ο Μεντβέντεφ, Νο 32 στο τένις, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Τόκιο

Ο Μεντβέντεφ, Νο 32 στο τένις, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Τόκιο Facebook Twitter
EPA
0

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά ATP-500 κατέκτησε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Τόκιο.

Ο 22χρονος Ρώσος, ο οποίος είναι Νο 32 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε την έκπληξη απέναντι στον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι, ο οποίος αγωνιζόταν μπροστά στους συμπατριώτες του, και πήρε τη νίκη με 6-2, 6-4, σε μια αναμέτρηση που κράτησε λίγο περισσότερο από μια ώρα.

Ο πανύψηλος (1,98 μέτρα) αθλητής, ο οποίος πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά στο Τόκιο από τα προκριματικά, πανηγύρισε συνολικά τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, καθώς έχει κατακτήσει φέτος άλλα δύο τρόπαια σε τουρνουά ATP-250, στο Σίδνεϊ και στο Ουίνστον Σέιλεμ.

Ο Μεντβέντεφ έχει αγωνιστεί σε ακόμη έναν τελικό τουρνουά ATP-250, τον Ιανουάριο του 2017 στο Τσενάι της Ινδίας, όπου ηττήθηκε από τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα. Μετά την επικράτησή του στο τουρνουά του Τόκιο, ο Μεντβέντεφ θα «σκαρφαλώσει» στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο Νισικόρι, ο οποίος έφτασε στον τελικό του US Open το 2014, αγωνίστηκε για 24η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και δεύτερη για φέτος, μετά το Μόντε Κάρλο. Ο 28χρονος Ιάπωνας κατέκτησε για τελευταία φορά έναν τίτλο στο Όπεν του Μέμφις το 2016, ενώ από τότε μετράει οκτώ ήττες σε ισάριθμους τελικούς ATP.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αθλητικές στιγμές που στιγμάτισαν το 2025

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ / Οι σημαντικότερες αθλητικές στιγμές του 2025

Από ιστορικές ελληνικές επιτυχίες και τελικούς που θα μνημονεύονται για δεκαετίες, μέχρι γεγονότα που πάγωσαν τον παγκόσμιο αθλητικό πλανήτη. Μια αναδρομή στα κορυφαία αθλητικά στιγμιότυπα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ