Ο Ενές Καντέρ γίνεται Αμερικανός πολίτης, αλλάζει το επίθετό του σε Freedom

Ο Ενές Καντέρ γίνεται Αμερικανός πολίτης, αλλάζει το επίθετό του σε Freedom Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΕPA
0

Ο Ενέρ Καντέρ, σταρ του NBA και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γίνεται Αμερικανός πολίτης και αλλάζει το όνομά του. 

Πλέον, το Καντέρ θα είναι το μεσαίο όνομά του και το Freedom (ελευθερία) θα είναι το επίθετό του. Όνομα με τον οποίο τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του στους Μπόστον Σέλτικς, εξήγησε στο CNN, ενώ δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στα social media.  

Σήμερα θα γίνει η τελετή στην οποία θα ορκιστεί Αμερικανός πολίτης και ταυτόχρονα θα ολοκληρώσει τη νομική αλλαγή του ονόματός του, δήλωσε στο Associated Press ο μάνατζερ του Καντέρ, Χανκ Φέτιτς. 

Ο Ενές Καντέρ παίζει στο NBA εδώ και μια δεκαετία. Γεννήθηκε στην Ελβετία και μεγάλωσε στην Τουρκία, προτού εγκατασταθεί στις ΗΠΑ. Είναι σφοδρός επικριτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άγκυρα ανακάλεσε το τουρκικό διαβατήριό του το 2017, λόγω της ακτιβιστικής δράσης του. 

«Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι μια γέφυρα ανάμεσα στο Ισλάμ και τη Δύση, αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο με όσα συμβαίνουν τώρα», είχε δηλώσει στον Guardian πέρυσι. «Αγαπώ τη χώρα μου και τους συμπατριώτες μου. Για αυτό θέλω να αλλάξουν τα πράγματα. Και απλά επειδή μιλάω για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, η τουρκική με αποκαλεί τρομοκράτη. Αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα», είχε πει ακόμη. 

Τους τελευταίους μήνες κάνει εκστρατεία μέσω των social media, προσπαθώντας να στρέψει την προσοχή στην αντιμετώπιση των Ουιγούρων στην Κίνα. Επίσης, έχει επικρίνει το Πεκίνο για τη στάση του σε ό,τι αφορά στο Θιβέτ, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ και τα σχόλιά του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην Κίνα. Πρόσφατα, έκανε έκκληση για μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.  


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ