Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιβλητική νίκη με 4-0 στο Άνφιλντ - Χωρίς Ρονάλντο το ματς

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιβλητική νίκη με 4-0 στο Άνφιλντ - Χωρίς Ρονάλντο το ματς Facebook Twitter
Ο προπονητής της Λίβερπουλ αγκαλιάζει τον Χέντερσον μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Λίβερπουλ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικράτησε με το εμφατικό 4-0.

Με τους τρεις βαθμούς αυτούς, οι «κόκκινοι» ανέβηκαν προσωρινά στο "ρετιρέ" της βαθμολογίας, βάζοντας ταυτόχρονα πίεση στην Μάντσεστερ Σίτι, η οποία υποδέχεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη την Μπράιτον στο "Ετιχαντ" κι έχει τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει μόνη στην κορυφή.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση επί της Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου, το περασμένο Σάββατο, οι "κόκκινοι" διεύρυναν το αήττητο εντός έδρας σερί τους απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό τους σε 7 ματς (4-3-0), η οποία έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Champions League. 

Πρόσωπο του αγώνα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Μο Σαλάχ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μία ασίστ. 

Ο Αιγύπτιος επιθετικός μετά τον θρίαμβο της Λίβερπουλ δήλωσε: «Οι συμπαίκτες μου στην άμυνα και το κέντρο μου κάνουν την ζωή πιο... εύκολη, μας βοηθάνε να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Όταν έχεις το μηδέν πίσω, όλα είναι πιο εύκολα. Θέλαμε να σκοράρουμε ένα γκολ, όταν το πετύχαμε είπαμε πάμε για το δεύτερο, μετά για το τρίτο. Ήταν μία εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα», είπε αρχικά.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιβλητική νίκη με 4-0 στο Άνφιλντ - Χωρίς Ρονάλντο το ματς Facebook Twitter
Με δύο γκολ και μία ασίστ ο Μο Σαλάχ ήταν και χθες καθοριστικός - Φωτ.: ΕΡΑ

«Το έχω πει ξανά, θέλω να σκοράρω πολλά γκολ με την Λίβερπουλ. Κάποιες στιγμές έχεις κακή τύχη, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Αν δεν κερδίζαμε δεν θα ήμουν χαρούμενος» πρόσθεσε.

Τέλος αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή είπε: «Ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Σίτι, δεν είναι εύκολο να χάσει βαθμούς. Πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας, τα υπόλοιπα δεν είναι στο χέρι μας».

Χωρίς Ρονάλντο η αναμέτρηση

Σημειώνεται πως στο κρίσιμο ματς δεν αγωνίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την απώλεια του νεογέννητου γιου του. 

Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι του έστειλαν με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους, το δικό τους «μήνυμα» συμπαράστασης. 

Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης -συμβολική αναφορά στον αριθμό της φανέλας του- όπως είχε κανονιστεί πριν από το ματς στο Άνφιλντ, ο κόσμος όρθιος άρχισε να χειροκροτά, ενώ κάποιοι φίλαθλοι τραγουδούσαν το «You’ll Never Walk Alone», για τον επιθετικό της Γιουνάιτεντ και την οικογένειά του. Οι παίκτες και των δύο ομάδων φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια, για την απώλεια του 37χρονου. 

Ο Ρονάλντο και η σύντροφός του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες, οι οποίοι ανακοίνωσαν τον περασμένο Οκτώβριο ότι περιμένουν δίδυμα, ανακοίνωσαν προχθές ότι το ένα από τα δύο μωρά πέθανε.

«Η οικογένεια είναι πιο σημαντική από όλα και ο Ρονάλντο στηρίζει τους αγαπημένους του σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» ανέφερε η Γιουνάιτεντ σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM