Κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο η Άννα Κορακάκη

Κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο η Άννα Κορακάκη Facebook Twitter
3

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου ανέβηκε η Αννα Κορακάκη. Η δις Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 25μ. πιστόλι Γυναικών με 26 βολές ήρθε τρίτη και πρόσθεσε στην σπουδαία συλλογή της ακόμη μία διάκριση.


Η διοργάνωση ήταν επιπέδου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μιας και συμμετείχαν όλες οι σπουδαίες αθλήτριες του κόσμου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Ζινγκγίνγκ με 36 βολές και στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αντουανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία) με 34 βολές.

Κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο η Άννα Κορακάκη Facebook Twitter

Παρέλαβε το βραβείο της κορυφαίας του 2016.

Στις 17 Ιανουαρίου η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής είχε ανακοινώσει ότι η Αννα Κορακάκη ήταν η κορυφαία αθλήτρια του 2016. Αμέσως μετά τον αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου, η Ελληνίδα δις Ολυμπιονίκης παρέλαβε το βραβείο της.Ένα βραβείο που το συνδύασε με το χάλκινο μετάλλιο, σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση.

«Αισθάνομαι υπέροχα. Δουλεύω σκληρά εδώ και χρόνια και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια. Το 2016 ήταν ένα καταπληκτικό έτος που αντάμειψε τις προσπάθειές μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με υποστήριζαν πάντα», δήλωσε ευτυχισμένη η Αννα Κορακάκη. Το βραβείο της, παρέλαβε από τον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Φρανζ Σκρέιμπερ, και τον αντιπρόεδρο, Γκάρι Αντερσον.

Κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο η Άννα Κορακάκη Facebook Twitter


Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει τα... κατορθώματα της Αννας Κορακάκη, καθώς για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια Ελληνας αθλητής κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα αναφέρει ότι το 2016 η Κορακάκη κέρδισε επίσης μετάλλια τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF στο Μπακού, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF Junior στο Suhl. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ISSF στη Μπολόνια, «σφράγισε» ένα εξαιρετικό έτος, κερδίζοντας τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα 25μ. πιστόλι γυναικών, ενώ εξασφάλισε ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών.

Αθλητισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ