Η δήλωση του Τσιτσιπά που εξόργισε την Οσάκα: «Οι γυναίκες να παίζουν μέχρι το 5ο σετ»-«Αστείος τύπος»

Η δήλωση του Τσιτσιπά που εξόργισε την Οσάκα: «Οι γυναίκες να παίζουν μέχρι το 5ο σετ»-«Αστείος τύπος» Facebook Twitter
0

Την αντίδραση της Ναόμι Οσάκα προκάλεσαν δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τον αριθμό των σετ στα ματς ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Προ ολίγων ημερών, ο Έλληνας τενίστας εξέφρασε την άποψη ότι οι τενίστριες ίσως θα έπρεπε να παίζουν και αγώνες που θα κρίνονται στα 3 νικηφόρα σετ από τη στιγμή που το χρηματικό έπαθλο είναι το ίδιο με τους άντρες. Στα Grand Slam στους άνδρες μπορούμε να έχουμε έως 5 σετ -3 κερδισμένα, και στις γυναίκες έως και 3.

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω. Υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως μετέδωσε το First sportz.

«Υπάρχουν επιστήμονες και στατιστικολόγοι εκεί έξω. Μου είπαν ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντοχή από τους άνδρες. Δεν ξέρω», πρόσθεσε. «Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slam. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσάκα για Τσιτσιπά: Αυτός ο τύπος είναι πολύ αστείος, θέλει να παίξει εννιά σετ;

Γι΄ αυτές τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά ρωτήθηκε στο περιθώριο της πρόκρισής της στα προημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν, η Ναόμι Οσάκα. «Θέλει να παίξει εννιά σετ; Αν θέλει εκείνος να αυξήσει τα δικά μου σετ, τότε θα αυξήσω και εγώ τα δικά του», είπε.

Η Οσάκα συνέχισε, χαρακτηρίζοντας τον Τσιτσιπά «αστείο τύπο». «Τον ρώτησαν αυτό ή το έφερε εκείνος στο προσκήνιο;», ρώτησε η αθλήτρια, με τον δημοσιογράφο να απαντάει πως το έριξε εκείνος στο τραπέζι. «Αυτός ο τύπος είναι αστείος!».
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM