Τσιτσιπάς: Το εμβόλιο, τα Harrods, τα toilet breaks και ο κόσμος εναντίον του

Τσιτσιπάς: Το εμβόλιο, τα Harrods, τα toilet breaks και ο κόσμος εναντίον του Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον εμβολιασμό, τα Harrods και τα toilet breaks στα ματς του, τρία από τα θέματα που τον έβαλαν στο επίκεντρο φέτος- προκαλώντας αντιδράσεις- πέρα από τα επιτεύγματά του στο κορτ. 

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, σε συνέντευξη στο Sport24 και τον Βασίλη Σκουντή, δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά θα το κάνει.

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του για το θέμα, το καλοκαίρι, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε: «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού και δεν ξέρω πώς και γιατί ένας δημοσιογράφος πήρε κάποια από τα λόγια που είπα και τα άλλαξε και έγινε δυσφήμηση χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος νιώθει ότι η υγεία του δεν βρίσκεται στα καλύτερά της πρέπει να πάει να εμβολιαστεί». 

Όταν ρωτήθηκε αν θα κάνει το εμβόλιο, ο Τσιτσιπάς απάντησε «Φυσικά» και σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε ότι δεν το έχει κάνει ακόμη. 

Αντιδράσεις και μεγάλη συζήτηση υπήρξε κάποια στιγμή φέτος και για τα toilet breaks που κάνει στους αγώνες του. «Στην αρχή μου φάνηκε αστείο, κάτι πολύ χιουμοριστικό. Δεν έσπασα κανέναν κανόνα του παιχνιδιού. Ο κώδικας δεν λέει κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε αρχικά. 

Σημειώνοντας ότι σε εκείνο το αμερικανικό τουρ η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή και οι συνθήκες πολύ δύσκολες για να αγωνιστεί κανείς, συμπλήρωσε: «Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να πάω να αλλάξω ρούχα και έγινε ολόκληρη ιστορία». 

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε ότι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Άντι Μάρεϊ το «έκαναν πολύ μεγάλο θέμα» και αυτό «δεν έπεσε καθόλου καλά αυτό με την εξίσου δύσκολη κατάσταση του εμβολιασμού εκείνη την περίοδο». 

«Δεν το πήρα βαριά, αλλά σίγουρα δεν ήταν κάτι που ήθελα να γίνει. Κυρίως όταν έπαιζα, γυρνούσα έπειτα από 7-8 λεπτά και είχα όλο τον κόσμο εναντίον μου. Κατάφερα και το διαχειρίστηκα σχετικά καλά, αλλά δεν είναι κάτι που εύχεσαι να σου συμβεί όταν παίζεις σε τόσο μεγάλο στάδιο», πρόσθεσε. 

Αρκετό καιρό πριν, στα τέλη του 2020, αντιδράσεις είχε προκαλέσει ένα tweet του τενίστα στο οποίο έγραφε: «Κάποιος πρέπει να φτιάξει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Καιρός είναι». Ερωτηθείς για αυτό, ο 23χρονος  είπε ότι υπήρξε υπερβολή, σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις. 

«Φυσικά υπάρχουν πολλές εκδοχές για αυτό που είπα. Το υποστηρίζω ακόμη και τώρα. Μου αρέσει πάρα πολύ η ποιόητα και σαν πρέσβης της χώρας μου θέλω να φανεί αυτή η ποιότητα και στη χώρα μου, φυσικά. Και αυτός ήταν ο τρόπος που το εξέφρασα», συμπλήρωσε. 

Στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι κάθε ημέρα που ξυπνά περνά από το μυαλό η σκέψη του να κλείσει τους λογαριασμούς στα social media, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε άλλο σημείο- αναφερόμενος στα σχόλια που δέχθηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα στο Ντουμπάι- είπε «Πάντα θα βρουν κάτι να πούνε. Πλέον δεν κοιτάω τίποτα, δεν παρακολουθώ τα ΜΜΕ. Νομίζω ότι είναι καλό για την ψυχολογία και την καθημερινή ζωή μου». 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στη στιγμή που είχε σκεφτεί να τα παρατήσει, πριν από 5-6 χρόνια. «Είχα κάποιες δυσκολίες, στα 16 μου και υπήρξε ένα διάστημα που έπαιζα στα Futures και δεν βρισκόμουν στο επίπεδο που ήθελα. Και είχε περάσει από το μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω», δήλωσε. 

Σχετικά με τη δήλωση που έκανε το φθινόπωρο, πως βρέθηκε κοντά σε μια μορφή κατάθλιψης στην αρχή της πανδημίας, είπε: 

«Έτυχαν πολλά μαζεμένα. Περνούσα μια φάση που ήμουν πολύ καλά τενιστικά, ένιωθα στην καλύτερη μου κατάσταση, ένιωθα ότι αυτή η χρονιά θα ήταν δικιά μου, πετυχαίνοντας στόχους. Όταν η πανδημία τα “πάγωσε” όλα για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωσα ότι αυτό ήταν πολύ άδικο. Γιατί να περιμένει κάποιος...». 

Τέλος, αν και πιστεύει ότι δεν θα δοθεί απάντηση ποτέ στο ερώτημα ποιος εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος, ξέρει ποιο στοιχείο θα ήθελε από τον καθένα τους. Το ταλέντο του Φέντερερ, τη μαχητική ικανότητα του Ναδάλ και την ψυχολογική ικανότητα του Τζόκοβιτς να μένει δυνατός ανεξάρτητα από την κατάσταση. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM