ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τσιτσιπάς: Το εμβόλιο, τα Harrods, τα toilet breaks και ο κόσμος εναντίον του

Τσιτσιπάς: Το εμβόλιο, τα Harrods, τα toilet breaks και ο κόσμος εναντίον του Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον εμβολιασμό, τα Harrods και τα toilet breaks στα ματς του, τρία από τα θέματα που τον έβαλαν στο επίκεντρο φέτος- προκαλώντας αντιδράσεις- πέρα από τα επιτεύγματά του στο κορτ. 

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, σε συνέντευξη στο Sport24 και τον Βασίλη Σκουντή, δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά θα το κάνει.

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του για το θέμα, το καλοκαίρι, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε: «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού και δεν ξέρω πώς και γιατί ένας δημοσιογράφος πήρε κάποια από τα λόγια που είπα και τα άλλαξε και έγινε δυσφήμηση χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος νιώθει ότι η υγεία του δεν βρίσκεται στα καλύτερά της πρέπει να πάει να εμβολιαστεί». 

Όταν ρωτήθηκε αν θα κάνει το εμβόλιο, ο Τσιτσιπάς απάντησε «Φυσικά» και σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε ότι δεν το έχει κάνει ακόμη. 

Αντιδράσεις και μεγάλη συζήτηση υπήρξε κάποια στιγμή φέτος και για τα toilet breaks που κάνει στους αγώνες του. «Στην αρχή μου φάνηκε αστείο, κάτι πολύ χιουμοριστικό. Δεν έσπασα κανέναν κανόνα του παιχνιδιού. Ο κώδικας δεν λέει κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε αρχικά. 

Σημειώνοντας ότι σε εκείνο το αμερικανικό τουρ η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή και οι συνθήκες πολύ δύσκολες για να αγωνιστεί κανείς, συμπλήρωσε: «Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να πάω να αλλάξω ρούχα και έγινε ολόκληρη ιστορία». 

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε ότι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Άντι Μάρεϊ το «έκαναν πολύ μεγάλο θέμα» και αυτό «δεν έπεσε καθόλου καλά αυτό με την εξίσου δύσκολη κατάσταση του εμβολιασμού εκείνη την περίοδο». 

«Δεν το πήρα βαριά, αλλά σίγουρα δεν ήταν κάτι που ήθελα να γίνει. Κυρίως όταν έπαιζα, γυρνούσα έπειτα από 7-8 λεπτά και είχα όλο τον κόσμο εναντίον μου. Κατάφερα και το διαχειρίστηκα σχετικά καλά, αλλά δεν είναι κάτι που εύχεσαι να σου συμβεί όταν παίζεις σε τόσο μεγάλο στάδιο», πρόσθεσε. 

Αρκετό καιρό πριν, στα τέλη του 2020, αντιδράσεις είχε προκαλέσει ένα tweet του τενίστα στο οποίο έγραφε: «Κάποιος πρέπει να φτιάξει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Καιρός είναι». Ερωτηθείς για αυτό, ο 23χρονος  είπε ότι υπήρξε υπερβολή, σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις. 

«Φυσικά υπάρχουν πολλές εκδοχές για αυτό που είπα. Το υποστηρίζω ακόμη και τώρα. Μου αρέσει πάρα πολύ η ποιόητα και σαν πρέσβης της χώρας μου θέλω να φανεί αυτή η ποιότητα και στη χώρα μου, φυσικά. Και αυτός ήταν ο τρόπος που το εξέφρασα», συμπλήρωσε. 

Στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι κάθε ημέρα που ξυπνά περνά από το μυαλό η σκέψη του να κλείσει τους λογαριασμούς στα social media, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε άλλο σημείο- αναφερόμενος στα σχόλια που δέχθηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα στο Ντουμπάι- είπε «Πάντα θα βρουν κάτι να πούνε. Πλέον δεν κοιτάω τίποτα, δεν παρακολουθώ τα ΜΜΕ. Νομίζω ότι είναι καλό για την ψυχολογία και την καθημερινή ζωή μου». 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στη στιγμή που είχε σκεφτεί να τα παρατήσει, πριν από 5-6 χρόνια. «Είχα κάποιες δυσκολίες, στα 16 μου και υπήρξε ένα διάστημα που έπαιζα στα Futures και δεν βρισκόμουν στο επίπεδο που ήθελα. Και είχε περάσει από το μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω», δήλωσε. 

Σχετικά με τη δήλωση που έκανε το φθινόπωρο, πως βρέθηκε κοντά σε μια μορφή κατάθλιψης στην αρχή της πανδημίας, είπε: 

«Έτυχαν πολλά μαζεμένα. Περνούσα μια φάση που ήμουν πολύ καλά τενιστικά, ένιωθα στην καλύτερη μου κατάσταση, ένιωθα ότι αυτή η χρονιά θα ήταν δικιά μου, πετυχαίνοντας στόχους. Όταν η πανδημία τα “πάγωσε” όλα για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωσα ότι αυτό ήταν πολύ άδικο. Γιατί να περιμένει κάποιος...». 

Τέλος, αν και πιστεύει ότι δεν θα δοθεί απάντηση ποτέ στο ερώτημα ποιος εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος, ξέρει ποιο στοιχείο θα ήθελε από τον καθένα τους. Το ταλέντο του Φέντερερ, τη μαχητική ικανότητα του Ναδάλ και την ψυχολογική ικανότητα του Τζόκοβιτς να μένει δυνατός ανεξάρτητα από την κατάσταση. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ