F1: Οι οδηγοί θα χρειάζονται γραπτή άδεια για «πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές» δηλώσεις

Ο Χάμιλτον με τον Φέτελ Facebook Twitter
Ο Λιούις Χάμιλτον (αριστερά) με τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Φωτ.: EPA)
0

Οι οδηγοί της F1 δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το βήμα που τους δίνει η FIA προκειμένου να κάνουν δηλώσεις για την «προσωπική τους ατζέντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ. 

Στο εξής, οι οδηγοί της Formula 1 θα πρέπει να έχουν γραπτή άδεια από τη FIA για να κάνουν «πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές δηλώσεις», έπειτα από αλλαγή στον κώδικα του αθλήματος. Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει άδεια, οι οδηγοί που θα κάνουν τέτοιες δηλώσεις πλέον θα παραβιάζουν τους κανονισμούς. 

«Μας ενδιαφέρει να χτίζουμε γέφυρες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το άθλημα για την ειρήνη… Αλλά αυτό που δεν θέλουμε είναι η FIA να γίνεται βήμα για την ιδιωτική, προσωπική ατζέντα», δήλωσε ο Μπεν Σουλαγιέμ. 

«Τι κάνουν καλύτερα οι οδηγοί; Οδηγούν. Είναι τόσο καλοί σε αυτό, που αυτοί κάνουν το σόου, είναι οι σταρ, κανένας δεν τους σταματά. Υπάρχουν άλλες πλατφόρμες για να εκφράσουν αυτό που θέλουν», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. 

Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις τα τελευταία χρόνια. Ο πρώτος έχει υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη φυλετική ισότητα, ενώ έχει μιλήσει και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. 

Ο Φέτελ από την άλλη- ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι από την ενεργό δράση- έχει αναδείξει ζητήματα από τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ έως και την κλιματική αλλαγή. 

F1: Οι οδηγοί θα χρειάζονται γραπτή άδεια για «πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές» δηλώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ο Μπεν Σουλάγιεμ απέρριψε ότι η FIA φιμώνει τους οδηγούς, λέγοντας πως αυτό που θέλει είναι να «να βελτιωθεί και να καθαρίσει το άθλημα». 

«Έχω τα προσωπικά μου ζητήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσω τη FIA για να τα κάνω», είπε ο πρώην οδηγός αγώνων. «Η FIA θα πρέπει να είναι ουδέτερη. Χρειαζόμαστε τους σούπερ σταρ για το άθλημα. Αν υπάρχει κάτι, παίρνεις άδεια. Αν όχι, αν κάνουν όποιο άλλο λάθος... Είναι σαν να επιταχύνεις στη λωρίδα εισόδου των pits. Αν το κάνεις, είναι πολύ σαφές τι θα γίνει», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM