Το Euro 2020 αναβλήθηκε για έναν χρόνο και θα διεξαχθεί το 2021, εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

 

Η διοργάνωση αναμενόταν να γίνει από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, σε 12 χώρες. Η νορβηγική ομοσπονδία έγραψε στο Τwitter: «Η UEFA αποφάσισε ότι το Euro πρέπει να αναβληθεί έως το 2021. Θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου την επόμενη χρονιά».

 

Έπειτα από την απόφαση αναβολής δημιουργείται ο «χώρος» για την ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League, που έχουν διακοπεί, αν βέβαια οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό επιτρέψουν την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών ανακοινώσεων. Η ανακοίνωση της αναβολής αναμενόταν καθώς έγινε γνωστό ότι την περασμένη εβδομάδα η UEFA ακύρωσε τις κρατήσεις που είχε κάνει στην Κοπεγχάγη, μία από τις πόλεις που θα φιλοξενούσαν αγώνες.

 

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες, η ΔΟΕ μέχρι στιγμής επιμένει σε κανονική διεξαγωγή, με βάση το πρόγραμμα, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει η διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, υποστήριξε σήμερα ότι έλαβε τη στήριξη των ηγετών της G7 για «πλήρη» διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων Τόκιο 2020.