Guardian: Η ΔΟΕ αποκλείει Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς θεατές -«Μας στηρίζει η G7», λέει ο Άμπε

Guardian: Η ΔΟΕ αποκλείει Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς θεατές -«Μας στηρίζει η G7», λέει ο Άμπε Facebook Twitter
Η ΔΟΕ αποκλείει το ενδεχόμενο Ολυμπιακών αγώνων χωρίς θεατές, σύμφωνα με τον Guardian (Πηγή φωτό EPA)
0

Η ΔΟΕ αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του κορωνοϊού, την ώρα που ο Σίνζο Άμπε υποστηρίζει ότι έλαβε τη στήριξη των ηγετών της G7 για τη διοργάνωση.

Σχεδόν όλα τα αθλήματα έχουν αναστείλει τις διοργανώσεις τους, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 επιμένουν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν βάσει προγράμματος, από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. Όμως, ήδη έχουν αναβληθεί πολλά προολυμπιακά τουρνουά.

Σήμερα συνεδριάζει το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, αλλά η αναβολή των αγώνων δεν είναι στην ατζέντα, σύμφωνα με τον Guardian. Γνώστες της κατάστασης υποστηρίζουν πως στόχος είναι να δοθεί στους αθλητές κάθε ευκαιρία να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ η ΔΟΕ πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να λάβει κάποια βιαστική απόφαση, καθώς απομένουν τέσσερις μήνες για την τελετή έναρξης.

«Θα ήταν ενάντια στα όσα υποστηρίζουμε. Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση, ο κόσμος ενώνεται σε μια γιορτή του αθλητισμού», δήλωσε στον Guardian πηγή από τη ΔΟΕ, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να γίνει η διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.

Μια άλλη πηγή από τη ΔΟΕ το έθεσε ακόμη πιο ξεκάθαρα. «Η διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών ή χωρίς θεατές δεν είναι επιλογή», τόνισε.

Άμπε: Έχουμε τη στήριξη της G7

Ο Σίνζο Άμπε, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας- η οποία έχει δαπανήσει τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες- υποστήριξε ότι έλαβε τη στήριξη των ηγετών της G7 για την «πλήρη» διεξαγωγή.

Όμως, ο Άμπε απέφυγε τις ερωτήσεις για το αν κατά την τηλεδιάσκεψη της G7- που έγινε για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο- συζητήθηκε το ζήτημα της αναβολής του Τόκιο 2020. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε πως είπε στη G7 ότι «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες. Στόχος η ολοκληρωμένη διοργάνωσή τους, ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό.

Αργότερα, η υπουργός Ολυμπιακών αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, διευκρίνισε ότι όταν ο Άμπε μιλούσε για «ολοκληρωμένη» διοργάνωση αναφερόταν σε διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων με θεατές.

Πάντως οι Ιάπωνες δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού τους. Το 69% των ερωτηθέντων σε τηλεφωνική έρευνα του πρακτορείου Kyodo δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως το Τόκιο θα καταφέρει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες όπως έχει προγραμματιστεί.

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη της G7, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι ηγέτες δεσμεύθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και να συνεργαστούν πιο στενά για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM