UEFA: Διακοπή Champions League και Europa League λόγω κορωνοϊού

UEFA: Διακοπή Champions League και Europa League λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Την αναβολή του Champions League και του Europa League αποφάσισε η UEFA σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της. 

Η UEFA, παρά τα δημοσιεύματα μεγάλων εντύπων που ήθελαν το αντίθετο, επέτρεψε να γίνουν και χθες οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη και προανήγγειλε συνάντηση με τις ομάδες την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασιστεί το μέλλον των θεσμών. Οι ραγδαίες εξελίξεις και ενώ τα κρούσματα σε παίκτες των περισσότερων ομάδων ανά την υφήλιο πολλαπλασιάζονται, την οδήγησαν σε νέα εσπευσμένη απόφαση, για την αναβολή τόσο του Champions League, όσο και του Europa League. 

Η αναβολή έχει προς το παρόν ισχύ μιας εβδομάδας και συμπεριλαμβάνει και τις κληρώσεις στις διοργανώσεις της UEFA. Νέες αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη. 


Συνάντηση Ινφαντίνο - Γκεμπρεγέσους

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συναντήθηκε χθες με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη της Ελβετίας για να συζητήσουν πώς μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ανταποκριθεί στην εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και ποια μέτρα πρέπει να λάβει η παγκόσμια ομοσπονδία.


«Τα όργανα διοίκησης του αθλητισμού και οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων θα πρέπει πάντα να έχουν κατά νου ότι η υγεία έρχεται πρώτη», ανέφεραν οι δύο άντρες σε κοινή δήλωση. «Όλοι οι αθλητικοί φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την εθνική καθοδήγηση, με βάση διεξοδικές εκτιμήσεις κινδύνου, να διοργανώσουν ασφαλή εκδηλώσεις ή να προβούν σε άλλες απαιτούμενες ενέργειες , προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των φιλάθλων, των παικτών, των προπονητών και των ευρύτερων κοινοτήτων».


ΠΟΥ και FIFA, σε συνεργασία με άλλους πρωταγωνιστές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης και θα αναλάβουν διάφορες πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι άνθρωποι θα λαμβάνουν τις απαιτούμενες συμβουλές για την προστασία της υγείας τους και της κοινότητας τους.


Το 2019, οι δύο τους , συμφώνησαν μια τετραετή συνεργασία για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής μέσω του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM