Εκτός US Open και η Σερένα Γουίλιαμς- Αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού

Εκτός US Open και η Σερένα Γουίλιαμς- Αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Σερένα Γουίλιαμς προστέθηκε στη λίστα των μεγάλων ονομάτων του τένις που δεν θα δώσουν το παρών στο φετινό US Open, που ξεκινά στη Νέα Υόρκη στις 30 Αυγούστου. 

Με μια ανάρτηση στα social media η κάτοχος 23 τίτλων σε Γκραν Σλαμ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε «έπειτα από προσεκτική σκέψη και μετά τη συμβουλή των γιατρών και του ιατρικού τιμ μου», να αποσυρθεί από το Αμερικανικό Όπεν, προκειμένου να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό στο πόδι της. 

«Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις στον κόσμο και ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για να παίζω. Θα μου λείψουν οι φίλαθλοι, αλλά θα τους επευφημώ όλους από μακριά», έγραψε ακόμη και κατέληξε: «Σας ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξη και αγάπη σας. Θα σας δω σύντομα». 

Ο προπονητής της, Πατρίκ Μουράτογλου, της απάντησε: «Δοκίμασες τα πάντα», ενώ ο επίσημος λογαριασμός του US Open έγραψε «Θα μας λείψεις Σερένα, περαστικά». 

Η 39χρονη Σερένα Γουίλιαμς δεν έχει μετάσχει σε τουρνουά από τις 29 Ιουνίου, όταν τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού της στο Γουίμπλεντον και αποχώρησε κλαίγοντας από το κορτ

Πριν από την Αμερικανίδα, από το US Open είχαν αποσυρθεί τόσο ο Ρότζερ Φέντερερ όσο και ο Ραφαέλ Ναδάλ, εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν. Αυτή είναι την πρώτη φορά που θα διεξαχθεί το Αμερικανικό Όπεν χωρίς τουλάχιστον έναν από τους Γουίλιαμς, Φέντερερ και Ναδάλ. 

Για την Γουίλιαμς αυτή είναι η πρώτη απουσία από το US Open μετά το 2017, όταν δεν είχε μετάσχει λόγω του διαλείμματος που επειδή έγινε μητέρα. Το 2018 η Αμερικανίδα έχασε στον τελικό από την Ναόμι Οσάκα και μία χρονιά αργότερα από την Μπιάνκα Αντρέσκου, ενώ πέρυσι έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Βικτόρια Αζαρένκα. Η Αμερικανίδα έχει κερδίσει 6 τίτλους στο μονό στο εν λόγω τουρνουά, μεταξύ άλλων τον πρώτο της σε Γκραν Σλαμ το 1999, ως έφηβη. 

Με πληροφορίες από New York Times


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM