Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι - Για δεύτερη φορά στην ιστορία της

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι - Για δεύτερη φορά στην ιστορία της Facebook Twitter
Οι παίκτες της Chelsea πανηγυρίζουν το 1-0 απέναντι στη Manchester City. EPA/Jose Coelho/POOL
0

Η Τσέλσι νίκησε με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ο τρίτος αγγλικός «εμφύλιος» σε τελικό Champions League ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Τσέλσι, με 1-0, επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο.

Το 2008 στην Μόσχα οι «μπλε» έφυγαν με «σκυμμένα τα κεφάλια» στη διαδικασία των πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, απόψε συνέβη το αντίθετο.

Το έκαναν πρόσφατα και στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου, όταν πέρασαν από το «Ετιχαντ» με 2-1, αλλά και στον ημιτελικό του Κυπέλλου στις 17/04 (1-0), ωστόσο η σημερινή τους νίκη ήταν σαφώς πιο μεγάλη, καθώς συνοδεύτηκε από το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, εννέα χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν στο Μόναχο, στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, μην επιτρέποντας στους κατόχους του τίτλου της Premier League να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο στα χρονικά του συλλόγου.

Ο τρίτος τελικός για την Τσέλσι, αυτή την φορά δεν κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπως είχε συμβεί πριν από 13 χρόνια στη Μόσχα (ηττήθηκε 6-5 από την Γιουνάιτεντ) και πριν από 9 στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου, όταν τότε είχε θριαμβεύσει με 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» επί της Μπάγερν. Αυτή την φορά οι Λονδρέζοι σκόραραν στο πρώτο μέρος με τον Χάβερτζ (42΄), γκολ που αποδείχθηκε αρκετό για να τους φέρει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Τόμας Τούχελ που ανέλαβε την Τσέλσι στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έγινε ο πρώτος τεχνικός στα χρονικά του Champions League που έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες. Το έκανε πέρυσι με την Παρί, όταν έχασε το τρόπαιο από την Μπάγερν, αλλά 9 μήνες μετά κατάφερε να πανηγυρίσει στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, στην πρωτεύουσα της οποίας η Παρί είχε ηττηθεί από την Μπάγερν με 1-0.


Η Τσέλσι έκλεισε την εφετινή διοργάνωση με μόλις μία ήττα (σ.σ. από την Πόρτο) και 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 5η της νίκη σε 6 τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έχει λάβει μέρος (εξαιρείται το Σούπερ Καπ Ευρώπης). Θυμίζουμε ότι το 1971 και το 1998 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ το 2013 και το 2019 πανηγύρισε το Europa League.


Από την άλλη ο Πεπ Γκουαρντιόλα απέτυχε να γίνει ο 6ο προπονητής στην ιστορία που κατακτάει το θεσμό με δύο διαφορετικές ομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM