Βίντεο: Η επιστροφή των πρωταθλητών Ευρώπης στην Ιταλία- Με στέμμα στο κεφάλι ο Κιελίνι

Βίντεο: Η επιστροφή των πρωταθλητών Ευρώπης στην Ιταλία- Με στέμμα στο κεφάλι ο Κιελίνι Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Τζόρτζιο Κιελίνι ύψωσαν στον ουρανό το τρόπαιο του Euro 2020 βγαίνοντας από το αεροπλάνο. Οι Ιταλοί πρωταθλητές Ευρώπης μόλις είχαν φέρει στη Ρώμη αυτό που οι Άγγλοι ήλπιζαν να κρατήσουν «σπίτι» τους. 

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έφτασε στο αεροδρόμιο «Λεονάρντο ντα Βίντσι» της ιταλικής πρωτεύουσας η πτήση τσάρτερ της Alitalia που μετέφερε πίσω την εθνική ομάδα της Ιταλίας. 

«Grazie Azzuri» ανέφερε ένα πανό στην πίστα του αεροδρομίου, εκφράζοντας όλους τους Ιταλούς, που το βράδυ της Κυριακής ξεχύθηκαν στους δρόμους «μεθυσμένοι» από τον θρίαμβο της ομάδας του Μαντσίνι

Στο αεροδρόμιο παίκτες και προπονητής χειροκροτήθηκαν από εργαζομένους που είχαν συγκεντρωθεί στην πίστα και στη συνέχεια η αποστολή μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο. Εκεί, αποθεώθηκαν από πλήθος φιλάθλων που τους περίμεναν. 

Μόλις άνοιξε η πόρτα του πούλμαν, ξεπρόβαλε ο Κιελίνι με χρυσό στέμμα στο κεφάλι. Ο αρχηγός της ομάδας σήκωσε στον αέρα θριαμβευτικά το τρόπαιο ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους.  

Σήμερα το απόγευμα η ιταλική εθνική ομάδα θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα- ο οποίος παρακολούθησε από τις κερκίδες του Γουέμπλεϊ τον χθεσινό θρίαμβό τους- όπως και από τον πρωθυπουργό της χώρας Μάριο Ντράγκι. 

Στις πρώτες δηλώσεις του, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Γουέμπλεϊ μετά τον τελικό, ο Μαντσίνι τόνισε πως οι Ιταλοί φίλαθλοι άξιζαν πραγματικά αυτό το τρόπαιο «έπειτα από αυτή τη δύσκολη περίοδο». Η Ιταλία ήταν από τις χώρες που έπληξε πιο σφοδρά η πανδημία τους προηγούμενους μήνες. 

Όμως, ο προπονητής που ανέλαβε την εθνική ομάδα μετά την αποτυχία να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ, για να τη φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, μίλησε μεταξύ άλλων και για αυτό που του χρωστούσε η τύχη. 

«Είχα την τύχη να είμαι μέρος της μεγάλης ομάδας που έπαιξε στο Μουντιάλ του 1998. Είχαν την τύχη να παίξω σε μια φανταστική ομάδα U21 το 1988 και παρότι ήμασταν απολύτως οι καλύτεροι, καταφέραμε να μην κερδίσουμε. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και τις δύο φορές χάσαμε στα πέναλτι. Οπότε η τύχη μου χρωστούσε κάτι», δήλωσε. 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM