Ο πρώην προπονητής της Εθνική ομάδας ανσάμπλ των ΗΠΑ, John Geddert, φέρεται να αυτοκτόνησε μετά 24 κατηγορίες εναντίον του για εγκληματική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του trafficking και της σεξουαλικής επίθεσης σε νέους αθλητές.

 

Ο Geddert, προπονητής της γυναικείας ομάδας, που κατέκτησε το σε χρυσό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, συμφώνησε να παραδοθεί σήμερα το πρωί και επρόκειτο να οδηγηθεί στις αρχές, πριν ανακοινωθούν τα νέα του θανάτου του, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα.

 

Στα έγγραφα του δικαστηρίου που κατατέθηκαν, ο γενικός εισαγγελέας του Μίσιγκαν κατηγορούσε τον 63χρονο προπονητή, αποδίδοντάς του κατηγορίες για trafficking και καταναγκαστική εργασία, ένας αριθμό σεξουαλικών επιθέσεων πρώτου βαθμού και αντίστοιχες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση δεύτερου βαθμού, εκφοβισμό και ψευδείς καταθέσεις.

 

Ο Geddert ήταν ιδιοκτήτης του Twistars USA Gymnastics στο Μίσιγκαν και συνεργάστηκε στενά με τον Larry Nassar, τον πρώην γιατρό που καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση εκατοντάδων νέων γυμναστών, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιθέσεων που φέρεται να έχουν λάβει χώρα στο γυμναστήριο του Geddert.

 

 

 

Με πληροφορίες του NBCNews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr