Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Πρώτος Έλληνας ο Παναγιώτης Καραΐσκος

Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Πρώτος Έλληνας ο Παναγιώτης Καραΐσκος Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ
0

Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Ο δρομέας ολοκλήρωσε την κλασική διαδρομή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2 ώρες, 22 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Στο πλαίσιο του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο να κατακτά την πρώτη θέση. Ακολούθησε ο Μπάμπης Πιτσώλης.

Μετά την επιτυχία του ο δρομέας δήλωσε πως «είναι η ένατη μου συμμετοχή και ο ένατος μου τερματισμός. Είναι το τέταρτο μου μετάλλιο συνδυασμένο μ’ ένα χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ δικαιωμένος. Ήξερα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, απλά ήθελα να το επιβεβαιώσω και στην κούρσα, διότι κανένας δεν σ’ το υπογράφει ότι θα “βγει” και ότι θα ‘σαι καλά. “Βγήκε” και είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Όσο για το τι θα αλλάξει για τον ίδιο από σήμερα και μετά, ο Παναγιώτης Καραΐσκος απάντησε πως «κλείνω δέκα χρόνια με τον 40 Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Από αύριο αρχίζει μια καινούργια μέρα, με καινούργιους στόχους, καινούργια ρεκόρ και όνειρα. Προχωράμε μπροστά».

Νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αναδείχθηκε ο Κενυτάτης δρομέας Έντουιν Κίπροπ Κίπτο με χρόνο 2:10:33”, καταρρίπτοντας και το προηγούμενο ρεκόρ.


 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ