Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας- Νικητής με νέο ρεκόρ ο Κίπτο

Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας- Νικητής ο Κίπτο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Κενυάτης Κίπτο έκοψε την κορδέλα στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Κενυτάτης δρομέας Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε ο νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 2:10:34”.

Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας- Νικητής ο Κίπτο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο έκανε και νέο ρεκόρ διαδρομής καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2:10.37.

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και στο 30ο χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Ο 30χρονος δρομέας τα έδωσε όλα στο φινάλε και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ. 

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήρθε στην Αθήνα με τον τίτλο του φαβορί και τον δικαίωσε απόλυτα σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καθώς κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. 

Ο Κίπτο έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», είπε κατά τις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο Λόκιταμ και τρίτος ο Χένρι Τούκορ Κιτσάνα, και οι δύο Κενυάτες.

Στις Γυναίκες, η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε έκανε την έκπληξη περνώντας πρώτη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:31.52 και αφήνοντας δεύτερη την «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, την Κενυάτισσα Πέρες Γιέπτσιρτσιρ (2:32.19), με την οποία μονομάχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής.

Με πληροφορίες του Sport24/ΕΡΤ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ