ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Australian Open: Στα ημιτελικά με ανατροπή η Σάκκαρη

Australian Open: Στα ημιτελικά με ανατροπή η Σάκκαρη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στις τέσσερις κορυφαίες τενίστριες του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-6, 6-2, 6-0 της περσινής νικήτριας του Australian Open, Σοφία Κένιν και αύριο, Τρίτη (12/1, 10:00 π.μ.) θα αντιμετωπίσει την Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη Αρίνα Σαμπαλένκα, στον δρόμο προς τον τελικό. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Νο 22 στον κόσμο, Μαρίας Σάκκαρη απέναντι στην Κένιν στις τρεις συνολικά φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωπες.

Στις δύο προηγούμενες, το 2018, η Αμερικανίδα ήταν η νικήτρια, τόσο στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον όσο και στον 2ο γύρο του US Open.

Μετά τις νίκες επί των Γκοφ και Μουγκουρούθα, η 25χρονη τενίστρια ύψωσε το ανάστημά της τη Νο4 στον κόσμο, Σοφία Κένιν, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με δέκα σερί κερδισμένα games. Η Σάκκαρη ξεκίνησε άσχημα, κάνοντας το πρώτο κακό σετ της στη διοργάνωση. Ηττήθηκε αρκετά εύκολα και γρήγορα, αλλά δεν είχε πει την τελευταία λέξη της. Μετά το 2-2 του δεύτερου σετ, η Σάκκαρη έπαιξε επιθετικά και με απίστευτη συγκέντρωση έκανε την ανατροπή.

Η επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη, στο WTA 500 του Άμπου Ντάμπι, Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησε δύσκολα την Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ, 6-4, 4-6, 6-3 στα προημιτελικά. Η Σαμπαλένκα διανύει περίοδο φόρμας και μεταφέρει νικηφόρο σερί από το τέλος της περασμένης σεζόν και τον τίτλο στο Λιντς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ