Αποφυλακίστηκε ο Μπόρις Μπέκερ- Αναμένεται να απελαθεί από τη Βρετανία

Ο Μπόρις Μπέκερ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπόρις Μπέκερ αποφυλακίστηκε σήμερα, έπειτα από οχτώ μήνες και αναμένεται να απελαθεί από τη Βρετανία. 

Ο 55χρονος Γερμανός παλιός σταρ του τένις- που είχε κατακτήσει τρεις φορές το Γουίμπλεντον- εξέτισε 8 μήνες από την ποινή φυλάκισης 2,5 ετών που του επιβλήθηκε. Ο Μπέκερ- που από το 2012 ζει στη Βρετανία- αναμενόταν να εκτίσει τη μισή ποινή του. Όμως, πρόσφατα εντάχθηκε σε σχέδιο που προβλέπει την απέλαση ξένων πολιτών που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  

Αφού απελαθεί, ο Μπέκερ δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση εισόδου στη Βρετανία για 10 χρόνια. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στη Γερμανία με ιδιωτικό τζετ, το οποίο θα πληρώσει η εταιρεία που φέρεται να του προσέφερε εξαψήφιο ποσό για να κάνει ντοκιμαντέρ την ιστορία του. 

Ο πρώην τενίστας- που είχε φτάσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης- κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2017, για απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών που είχε πάρει για ακίνητο στη Μαγιόρκα. Όμως, κρίθηκε ένοχος ότι απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,5 εκατ. λιρών, προκειμένου να αποφύγει την αποπληρωμή των οφειλών του. 

Ο Μπόρις Μπέκερ αποσύρθηκε από το τένις το 1999, έχοντας κατακτήσει συνολικά έξι τίτλους σε Γκραν Σλαμ. Τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με το ΒΒC, ως σχολιαστής, ενώ ήταν και προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς για τρεις σεζόν. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ