Μπόρις Μπέκερ: Kαταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων μετά από πτώχευση

Μπόρις Μπέκερ: Kαταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων μετά από πτώχευση Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επιβλήθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου στον πρώην τενίστα Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος κατηγορείται για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατομμυρίων λιρών έπειτα από την πτώχευση που είχε δηλώσει τον Ιόνιο του 2017.

Ο κάτοχος έξι Grand Slam τίτλων είχε κριθεί ένοχος στις αρχές του μήνα για απόκρυψη περιουσίας αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, μεταξύ της οποίας και δύο τρόπαια Wimbledon, για να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών του και να κηρύξει πτώχευση.

Ο δικαστής ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση για τον πρώην Νο.1 τενίστα στον κόσμο και, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, ο 54χρονος Γερμανός θα εκτίσει στη φυλακή τη μισή ποινή.

Ο πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 28 έτη βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας. Κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά αθωώθηκε για άλλες 20 που αφορούσαν την πτώχευσή του το 2017, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Μπόρις Μπέκερ κατηγορείται ότι απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία και δάνεια ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών - συμπεριλαμβανομένης μίας πολυτελούς βίλας στη Γερμανία, αφού κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2017 για απλήρωτο δάνειο 3 εκατομμυρίων λιρών στο κτήμα του στη Μαγιόρκα.

Όπως γράφει ο Guardian είχε καταδικαστεί ξανά για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροαποφυγής στη Γερμανία το 2002.

Με πληροφορίες από Telegraph και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ