Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί πλέον να καταχωρίσει το επίθετό του ως εμπορικό σήμα, κερδίζοντας τη δικαστική διαμάχη που κράτησε 9 χρόνια.

 

Το Δικαστήριο της ΕΕ δικαίωσε τον σταρ της Μπατσελόνα και απέρριψε την έφεση που είχε κάνει η ισπανική εταιρεία Massi και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ. Ο Μέσι έκανε για πρώτη φορά αίτηση το 2011 προκειμένου να καταχωρηθεί το επίθετό του ως εμπορικό σήμα για μια εταιρεία αθλητικών ειδών.

 

Όμως, η Massi αντέδρασε. Η ισπανική εταιρεία που πουλά ποδηλατικό εξοπλισμό και ρουχισμό υποστήριζε ότι τα δύο logo έμοιαζαν υπερβολικά και αυτό θα προκαλούσε σύγχυση.

 

Όμως, το Δικαστήριο της ΕΕ είχε διαφορετική άποψη. Έκρινε ότι η φήμη του Μέσι μπορεί να ληφθεί υπόψη όταν εκτιμάται αν ο κόσμος μπορεί να ξεχωρίσει τα δύο brands. Έτσι, επικύρωσε την απόφαση που είχε πάρει το Γενικό Δικαστήριο το 2018, το οποίο είχε κρίνει πως ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ διάσημος για να προκύψει οποιοδήποτε μπέρδεμα ανάμεσα στα δύο εμπορικά σήμερα.

 

Ο 33χρονος Μέσι έχει αναδειχθεί έξι χρονιές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ενώ είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος παίκτης, σύμφωνα με το Forbes. Το περιοδικό εκτιμά ότι τα κέρδη του το 2020 ανέρχονται σε 126 εκατομμύρια δολάρια.

 

Με πληροφορίες από ΒΒC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr