Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπο Κάτο, χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για πιθανή ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, λόγω του κοροναϊού.

 

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου. Όταν ρωτήθηκε για το αν η διοργάνωση απειλείται από την εξάπλωση του κοροναϊού, ο Ιάπωνας υπουργός απάντησε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για την ακύρωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο».

 

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι συζητήσεις για την πιθανότητα να ματαιωθούν, να αναβληθούν, ή να μεταφερθούν σε άλλη χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες. Τις προηγούμενες ημέρες, οι διοργανωτές αλλά και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει plan B.

 

Τη συζήτηση αυτή τροφοδότησε ο υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου, Σον Μπέιλι, ο οποίος δήλωσε ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αν προκύψει πρόβλημα με το Τόκιο 2020. 

 

Την ίδια ώρα, στην Ιαπωνία αναβλήθηκαν οι επτά ποδοσφαιρικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για την Τετάρτη, εξαιτίας της ανησυχίας για τον νέο κοροναϊό, ενώ εξετάζεται η περίπτωση αναβολής όλων των εγχώριων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων έως τα μέσα Μαρτίου. Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκε ότι στον μαραθώνιο του Τόκιο, που θα γίνει την 1η Μαρτίου, θα μετάσχουν μόνο επαγγελματίες αθλητές και όχι ερασιτέχνες δρομείς.