«Ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου»: O Πανιώνιος ζητά να του επιστραφούν οι 6 βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί

«Ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου»: O Πανιώνιος ζητά να του επιστραφούν οι 6 βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί Facebook Twitter
1

Για επιλεκτική εφαρμογή του νόμου κάνει λόγο η ΠΑΕ Πανιώνιος που αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να άρει την ποινή υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Σε ανακοίνωσή της ζητά, μάλιστα, να της επιστραφούν οι βαθμοί που της είχαν αφαιρεθεί στην αρχή του πρωταθλήματος λόγω οικονομικών παραβάσεων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει με -6 στη βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν.

Επικαλείται δε, και άλλες περιπτώσεις μικρότερων ομάδων όπου οι αποφάσεις της ΕΕΑ και άλλων δικαστικών αθλητικών οργάνων εφαρμόστηκαν στο ακέραιο.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος

Με απορία και έκπληξη ενημερωθήκαμε για την Κυβερνητική παρέμβαση περί τροποποίησης των υφιστάμενων διατάξεων και προβλεπόμενων ποινών επί συγκεκριμένων παρατυπιών και παραβάσεων, στους οικείους νόμους και κανονισμούς η οποία προδήλως καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου και το περί δικαίου αίσθημα.

Η ανωτέρω απόφαση της Κυβέρνησης καταστρατηγεί ευθέως την εισήγηση/πόρισμα του μοναδικού καταρχάς αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου, της ΕΕΑ, που αφορά τη διαπίστωση τέλεσης παραβάσεων, από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Αξίζει μνείας το γεγονός ότι σε άλλες αποφάσεις της ΕΕΑ και έτερων δικαιοδοτικών και δικαστικών αθλητικών οργάνων και επιτροπών, όπως στην περίπτωση της Κασσιόπης, Ηρακλή κ.λ.π., ο πέλεκυς έπεσε βαρύς, σε αντίστοιχης βαρύτητας υποθέσεις, ο νόμος δε, εφαρμόστηκε στο ακέραιο, χωρίς οποιουδήποτε είδους παρέμβαση και στην δική μας περίπτωση, που είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την επιβολή της ποινής αφαίρεσης βαθμών (-6) για την ομάδα μας σύμφωνα με το άρθρο 8 β) το κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων στην ανωτέρω υπόθεση ομάδων, οι οποίες ασκώντας πρωτοφανή πίεση δημοσίως απαιτούν την πλήρη καταστρατήγηση του νόμου και μη εφαρμογή αυτού. Σε κάθε περίπτωση είναι ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και αφού η Κυβέρνηση επικαλείται την ιστορικότητα των ομάδων της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, τότε απαιτούμε την άρση της επιβληθείσας ποινής στην ομάδα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ μας ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Λίγο νωρίτερα, και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αντιδρώντας στην κατάθεση τροπολογίας που αλλάζει τη νομοθεσία και επιβάλλει αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά όχι υποβιβασμό, χαρακτήριζε την τροπολογία «νόμο - έκτρωμα» καταγγέλλοντας πως «μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία».

«Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως 'βιάζεται' και η κυβέρνηση και η κοινή λογική. Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της 

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χαχαχαχ άρχισαν τα όργανα...Αυτά γίνονται όταν ένα αθλητικό ζήτημα μετατρέπεται σε μια μέρα σε πολιτικό με παρέμβαση της κυβέρνησης και μάλιστα με «κομματική πειθαρχία», όπως στα μνημόνια.