Τριγμοί στη συγκυβέρνηση λόγω «παραγγελιάς» του Βενιζέλου

Τριγμοί στη συγκυβέρνηση λόγω «παραγγελιάς» του Βενιζέλου Facebook Twitter
1

Με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα απαραίτητα για την καταβολή της δόσης, μέτρα απειλεί το ΠΑΣΟΚ που έθεσε χθες ξαφνικά θέμα μείωσης του ΦΠΑ εστίασης στο 13%.

Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Φίλιππος Σαχινίδης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Βενιζέλο ο οποίος του ζήτησε να θέσει θέμα ΦΠΑ. «Βγες έξω από το γραφείο του Στουρνάρα, θέλω να σου μιλήσω»του είπε ο Βενιζέλος, σύμφωνα με τα Νέα και του ζήτησε να απαιτήσει από τον Στουρνάρα να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Αυτό έκανε ο κ. Σαχινίδης και ο Στουρνάρας, σύμφωνα με την εφημερίδα τα έχασε αρχικά και στη συνέχεια του είπε ότι αυτό είναι ένα ώριμο θέμα που θα τεθεί τον Ιούνιο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν αλλαγές σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αφού έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα ενώ υπουργοί έκαναν λόγο για «επικοινωνιακό θέμα» από την Ιπποκράτους.

Από το ΠΑΣΟΚ ζητάνε επίσης να ενταχθούν στο νέο καθεστώς των δόσεων και όσοι είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις για χρέη στο δημόσιο αλλά και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση έθεσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ο κ. Κουβέλης στον κ. Μπαρόζο στη συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες. Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν του είπε ότι 23% ΦΠΑ έχουν κι άλλες χώρες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιστράτευσε το επιχείρημα ότι οι άλλες χώρες δεν έχουν γείτονα την Τουρκία, όπου το αντίστοιχο ΦΠΑ είναι στο 10%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια