Τριγμοί στη συγκυβέρνηση λόγω «παραγγελιάς» του Βενιζέλου

Τριγμοί στη συγκυβέρνηση λόγω «παραγγελιάς» του Βενιζέλου Facebook Twitter
1

Με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα απαραίτητα για την καταβολή της δόσης, μέτρα απειλεί το ΠΑΣΟΚ που έθεσε χθες ξαφνικά θέμα μείωσης του ΦΠΑ εστίασης στο 13%.

Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Φίλιππος Σαχινίδης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Βενιζέλο ο οποίος του ζήτησε να θέσει θέμα ΦΠΑ. «Βγες έξω από το γραφείο του Στουρνάρα, θέλω να σου μιλήσω»του είπε ο Βενιζέλος, σύμφωνα με τα Νέα και του ζήτησε να απαιτήσει από τον Στουρνάρα να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Αυτό έκανε ο κ. Σαχινίδης και ο Στουρνάρας, σύμφωνα με την εφημερίδα τα έχασε αρχικά και στη συνέχεια του είπε ότι αυτό είναι ένα ώριμο θέμα που θα τεθεί τον Ιούνιο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν αλλαγές σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αφού έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα ενώ υπουργοί έκαναν λόγο για «επικοινωνιακό θέμα» από την Ιπποκράτους.

Από το ΠΑΣΟΚ ζητάνε επίσης να ενταχθούν στο νέο καθεστώς των δόσεων και όσοι είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις για χρέη στο δημόσιο αλλά και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση έθεσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ο κ. Κουβέλης στον κ. Μπαρόζο στη συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες. Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν του είπε ότι 23% ΦΠΑ έχουν κι άλλες χώρες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιστράτευσε το επιχείρημα ότι οι άλλες χώρες δεν έχουν γείτονα την Τουρκία, όπου το αντίστοιχο ΦΠΑ είναι στο 10%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια