Στο αυριανό Eurogroup η πρόταση για 5μηνη παράταση και τμηματική καταβολή 15,5 δισ.

Στο αυριανό Eurogroup η πρόταση για 5μηνη παράταση και τμηματική καταβολή 15,5 δισ. Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
4

Η πρόταση των θεσμών για συμφωνία προβλέπει πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με χρηματοδοτική στήριξη 15,5 δισ. ευρώ, και πρόκειται να συζητηθεί στο αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ, η πρόταση προβλέπει να δοθούν στην Αθήνα το 1,8 δισ. από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs) και το οποίο θα εκταμιευτεί άμεσα για την κάλυψη των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. στις 30 Ιουνίου.

 

Από τα 15,5 δισ., τα 8,7 δισ. προέρχονται από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιστραφούν στην Ελλάδα, τα 3,3 δισ. από τα SMPs και 3,5 δισ. από το ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως θα εκταμιεύσει τα δικά του κονδύλια στο τέλος της πεντάμηνης περιόδου και αφού η Αθήνα έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση εκταμίευσης την εγγύηση των Ευρωπαίων εταίρων για δωδεκάμηνη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει αύριο στις 18.00 ώρα Ελλάδας. 

Δείτε εδώ τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν τα θέλουμε τα λεφτά και τις παρατάσεις τους. Θα εξακολουθήσουμε τον περήφανο αγώνα μας για λογαριασμό ΟΛΩΝ των λαών της Ευρώπης γιατί όχι και του πλανήτη. Μην ξεχάσετε να επανασυντονίσετε τους δέκτες των τηλεοράσεών σας για να μην χάσετε το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 που ξαναρχίζει. Το hit θα είναι τα νέα επεισόδια του Νηστικό αρκούδι σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ