Πρόταση μομφής- Κουτσούμπας: Κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγουν τις ευθύνες, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις, κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής

Το ΚΚΕ εκφράζει τη μομφή του εδώ και τέσσερα χρόνια, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, έκανε λόγο για ευθύνες του πρωθυπουργού, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές. 

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης  οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για όλες τις υποθέσεις, είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ και και συμπλήρωσε «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις».

«Κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών ούτε εσείς της κυβέρνησης που συμπεριφέρεστε σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βάλατε την υπογραφή σας σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Οι νόμοι, οι οδηγίες, οι κανονισμοί της ΕΕ που επιτρέπουν υποκλοπές και παρακολουθήσεις, σύμφωνα με το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” παραμένουν κάτω από το χαλί», σημείωσε. 

«Μιλάμε για τον νόμο του 1994, σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες. Αυτόν τον νόμο τον έχετε εμπλουτίσει όλοι σας με βάση και το ανάλογο αντιδραστικό ευρωπαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο και φυσικά αυτή τη νομοθεσία την έκανε πιο αντιδραστική με τη σειρά της η ΝΔ με τον νέο νόμο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις», συνέχισε. 

«Κάνετε ότι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, που είτε καθοδηγεί είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις όπως αυτή των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και των πρόσφατων στοιχείων βέβαια που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας. 

«Τόσο εσείς της κυβέρνησης όσο και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι η υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ», συμπλήρωσε. 

«Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τη διαχείριση της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την οποία χάθηκαν τόσες ζωές; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για τον νόμο για τα εργασιακά;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM