Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τα κανάλια να μην δεχτούν τα «πέτσινα χρήματα» για την καμπάνια

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τα κανάλια να μην δεχτούν τα «πέτσινα χρήματα» για την καμπάνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η νέα καμπάνια για τον κορωνοϊό που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, για τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται πως «το δημόσιο χρήμα μοιράζεται μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας» για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν, αφήνοντας εκτός σύσσωμο τον περιφερειακό Τύπο, εφημερίδες και ιστοσελίδες με χιλιάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφερθεί στη σχετική διάταξη για την ενημερωτική εκστρατεία που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως «τα δωρεάν μηνύματα είναι χρήσιμα αλλά αυτά θα πρέπει να τα δούμε και ως (προς) την αποτελεσματικότητά τους», κάνοντας αναφορά στα δωρεάν μηνύματα του υπουργείου Παιδείας για την πανδημία κατά το άνοιγμα των σχολείων, και στις ώρες και την συχνότητα που προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πέτσινα χρήματα» και «ανήθικη και χυδαία συμπεριφορά αλλά και για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, για βαθιά πληγή στο σώμα της δημοκρατίας» και καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους «να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση». 

«Τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, υπεράριθμες τάξεις και ανύπαρκτα δρομολόγια συγκοινωνιών, αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψει την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα.» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

 

«Ο κος Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

»Η διαχείριση της επόμενης μέρας μετά το lockdown, αποδείχτηκε τόσο τραγική που έχει ήδη βυθίσει την οικονομία σε πρωτοφανή κρίση, την κοινωνία σε απόγνωση και την πανδημία σε πρωτοφανή αναζωπύρωση. Και επειδή είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πορεία των πραγμάτων, για άλλη μια φορά φροντίζει μόνο την προπαγάνδα. Και δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση.

»Τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, υπεράριθμες τάξεις και ανύπαρκτα δρομολόγια συγκοινωνιών, αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψει την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα. Αυτή τη φορά το δημόσιο χρήμα μοιράζεται μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν, αφήνοντας εκτός σύσσωμο τον περιφερειακό Τύπο, εφημερίδες και ιστοσελίδες με χιλιάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

»Δεν πρόκειται μόνο για ανήθικη και χυδαία συμπεριφορά αλλά και για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, για βαθιά πληγή στο σώμα της δημοκρατίας. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση.

»Ως επιχειρήσεις που πλήττονται έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ενίσχυση με διαφάνεια και κριτήρια. Όχι όμως «πέτσινα» χρήματα με αζημίωτο την προπαγάνδα. Άλλωστε όση προπαγάνδα και να απαιτήσει η κυβέρνηση, η επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν θα αλλάξει με διαφημιστικές καμπάνιες. Μόνο η αναξιοπιστία των ΜΜΕ θα επιδεινωθεί περαιτέρω στη συνείδηση των πολιτών.»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ