«Λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωση ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μία ημέρα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που δημιούργησε ακόμα και στους κόλπους της κυβέρνησης.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ethnos.gr είπε μεταξύ άλλων ότι « όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θεωρεί ότι ήταν λάθος η δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης απάντησε ότι «ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

 


Καλούμενος να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίμαχη δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τις θεωρεί δικαιολογημένες και «αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

 

Με πληροφορίες από ethnos