ΝΔ για Πετσίτη: Η παρέα του Μαξίμου μπλεγμένη σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο

ΝΔ για Πετσίτη: Η παρέα του Μαξίμου μπλεγμένη σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο Facebook Twitter
1

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μετά τα δημοσιεύματα με νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις. 

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη».

Η Πειραιώς επισημαίνει στο «δια ταύτα», «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Μεγάλα ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος διαπίστωσε μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του, αναφέρει σε δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, κατόπιν της εισαγγελικής εντολής για άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο, εντόπισε μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του χωρίς όμως να υπάρχουν εξηγήσεις και στοιχεία για το λόγο που κατατέθηκαν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ «άγνωστης αιτιολογίας» με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις προς έρευνα συναλλαγές εμπλέκεται και «ένας φίλος από τα παλιά», ήτοι η δικηγορική εταιρεία Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστός ως ειδικός στις offshore και ως συνοδός του Νίκου Παππά στο ταξίδι στη Βενεζουέλα.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ