ΝΔ για Πετσίτη: Η παρέα του Μαξίμου μπλεγμένη σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο

ΝΔ για Πετσίτη: Η παρέα του Μαξίμου μπλεγμένη σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο Facebook Twitter
1

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μετά τα δημοσιεύματα με νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις. 

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη».

Η Πειραιώς επισημαίνει στο «δια ταύτα», «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Μεγάλα ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος διαπίστωσε μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του, αναφέρει σε δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, κατόπιν της εισαγγελικής εντολής για άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο, εντόπισε μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του χωρίς όμως να υπάρχουν εξηγήσεις και στοιχεία για το λόγο που κατατέθηκαν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ «άγνωστης αιτιολογίας» με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις προς έρευνα συναλλαγές εμπλέκεται και «ένας φίλος από τα παλιά», ήτοι η δικηγορική εταιρεία Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστός ως ειδικός στις offshore και ως συνοδός του Νίκου Παππά στο ταξίδι στη Βενεζουέλα.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια