ΝΔ για Πετσίτη: Η παρέα του Μαξίμου μπλεγμένη σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο

ΝΔ για Πετσίτη: Η παρέα του Μαξίμου μπλεγμένη σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο Facebook Twitter
1

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μετά τα δημοσιεύματα με νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις. 

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη».

Η Πειραιώς επισημαίνει στο «δια ταύτα», «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Μεγάλα ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος διαπίστωσε μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του, αναφέρει σε δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, κατόπιν της εισαγγελικής εντολής για άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο, εντόπισε μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του χωρίς όμως να υπάρχουν εξηγήσεις και στοιχεία για το λόγο που κατατέθηκαν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ «άγνωστης αιτιολογίας» με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις προς έρευνα συναλλαγές εμπλέκεται και «ένας φίλος από τα παλιά», ήτοι η δικηγορική εταιρεία Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστός ως ειδικός στις offshore και ως συνοδός του Νίκου Παππά στο ταξίδι στη Βενεζουέλα.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια