Μητσοτάκης: Φιλόδοξο στεγαστικό πρόγραμμα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Μητσοτάκης: Φιλόδοξο στεγαστικό πρόγραμμα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο για το στεγαστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτικών. 

Το σχέδιο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, βασίζεται στην αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ο στόχος είναι κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετατίθεται μακριά από τη μόνιμη κατοικία του, να μπορεί να έχει μια αξιοπρεπή διαμονή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης οικονομικής ενίσχυσης των ενστόλων που είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση του επικίνδυνου χαρακτήρα του λειτουργήματος των στρατιωτικών.

Η πρόταση αναμένεται να συνδυαστεί με την ανακαίνιση, την καλύτερη διαχείριση και την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Άμυνας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των στρατιωτικών σε όλη την επικράτεια. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον σχεδιασμό νέων πολιτικών που διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση όλων των στελεχών σε κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, ανεξάρτητα από τον τόπο μετάθεσης ή τις οικογενειακές τους συνθήκες.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM