Μαραθώνια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου - Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής θέλει ο Τσίπρας

Μαραθώνια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου - Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής θέλει ο Τσίπρας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μαξίμου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του τόνισε πως από το αυριανό Eurogroup επιθυμεί να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, ανέφερε.


Από το Mαξίμου τονίζεται πως η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.


Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.


Μέχρι τώρα, το κυβερνητικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού -όπου κατεγράφη η πορεία των διαπραγματεύσεων, η προσδοκία από το αυριανό Eurogroup και η συζήτηση επί της τακτικής- ενημέρωσαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.


Τέλος, στο αυριανό Eurogroup, εκτός της ex officio συμμετοχής του κ. Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο κ. Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρωγνομώνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM