ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος και ο Παύλος Γερουλάνος- Η επιστολή με την οποία ζητά παράταση

ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος και ο Παύλος Γερουλάνος- Η επιστολή με την οποία ζητά παράταση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς μετά τον Βασίλη Κεγκέρογλου και ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την «κούρσα». 

Στην επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Γερουλάνος ζητά και εκείνος «εύλογη χρονική παράταση» για τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών, προκειμένου να έχει δικαίωμα να μετάσχει ως υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία. 

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην αντίστοιχη επιστολή που έστειλε στην αρμόδια Επιτροπή ζητούσε παράταση μίας εβδομάδας της προθεσμίας που εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. 

Ο Παύλος Γερουλάνος στην επιστολή του κάνει μακρά αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι η μη συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη», που αφήνει «σημαντικό» πολιτικό κενό. 

«Στεκόμαστε όλοι δίπλα της στη νέα μάχη που δίνει, με πίστη ότι θα την κερδίσει, διότι ξέρει να κερδίζει», γράφει ακόμη αναφερόμενος στην κ. Γεννηματά. 

Αναλυτικά η επιστολή του Παύλου Γερουλάνου, σύμφωνα με την ΕΡΤ: 

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι εξελίξεις αναφορικά με την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά, έχουν αγγίξει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Στεκόμαστε όλοι δίπλα της στη νέα μάχη που δίνει, με πίστη ότι θα την κερδίσει, διότι ξέρει να κερδίζει.

Η μη συμμετοχή της στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη. Το κενό που αφήνει είναι πολιτικό και είναι σημαντικό.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Φώφη Γεννηματά, έδωσε σκληρές μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες, κράτησε το κόμμα αυτόνομο, υπερασπιζόμενη την ανάγκη για ενότητα και συνέχεια στον χώρο. Κράτησε τους ιστορικούς δεσμούς της Παράταξης με τα κοινωνικά κινήματα όπως το αυτοδιοικητικό και το συνδικαλιστικό, θεσμών που πορεύτηκαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και έφεραν την πολιτική πιο κοντά στην κοινωνία. Παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί κάποιος να έχει μαζί της, η παρουσία της συμβολίζει τη γέφυρα της σημερινής Προοδευτικής Παράταξης με την ιστορία της και εγγυάται τις αρχές και τις αξίες του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος μέσα στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής.

Η μη συμμετοχή της προέδρου Φώφης Γεννηματά σε αυτήν τη διαδικασία περιορίζει την αντιπροσώπευσή μας στην κοινωνία και είναι σημαντικός και ορατός ο κίνδυνος να στερηθεί η διαδικασία τη συμμετοχή πολιτών οι οποίοι συναποτελούν ένα πολιτικό δυναμικό που έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Ακόμα περισσότερο δε, όταν οι εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο μας. Το διακύβευμά τους αφορά το μέλλον και στην πορεία της χώρας, αν θα την οδηγήσουμε σε ένα νέο, αειφόρο και δίκαιο μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής προόδου ή θα αφεθεί στη διαχείριση παρωχημένων συνταγών και συμφερόντων που οδήγησαν ξανά και ξανά τη χώρα στη χρεοκοπία και την παρακμή.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, η εκλογή νέου προέδρου είναι κρίσιμη και για το μέλλον αλλά και για τον προσανατολισμό της Προοδευτικής Παράταξης. Οφείλουμε στην κοινωνία να εκφράσουμε ένα σύγχρονο, άμεσο και ουσιαστικό πολιτικό πλαίσιο που να αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και όχι να αρκεστούμε στη στήριξη συντηρητικών δυνάμεων, σε όποια μεριά του πολιτικού φάσματος και αν βρίσκονται.

Προφανώς, όλες και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η κρισιμότητα των εθνικών εκλογών δεν αφήνει πολυτέλεια χρόνου και ότι οι διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να τρέξουν γρήγορα. Όμως, κάθε προσπάθεια να κλείσει η διαδικασία εσπευσμένα, θα κοστίσει στο Κίνημα Αλλαγής πολλαπλάσια.

Στόχος μας τώρα είναι να προσθέσουμε ενέργεια, να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να ακούσουμε όλους και όλες, παλιούς και νέους συντρόφους, να διευρύνουμε την παράταξή μας, να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον, να κάνουμε μια νέα αρχή. Να μετατρέψουμε τις σημερινές δυσκολίες της παράταξης σε μια νέα προοπτική, σε ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα.

Κανείς δεν περισσεύει στην ιστορική αυτή εκλογική πορεία και κάθε νέα υποψηφιότητα θα βοηθήσει στο νέο ξεκίνημα που όλοι επιθυμούμε.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πλαίσια που σας παρουσίασα, συντρόφισσες και σύντροφοι, ζητώ εύλογη χρονική παράταση για τη συλλογή του απαραίτητου αριθμού υπογραφών ώστε να έχω τυπικά και ουσιαστικά την ευκαιρία να συμμετάσχω ως υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία. Και αν το κρίνετε δυνατό, την επιμήκυνση της προεκλογικής διαδικασίας για να δοθεί η δυνατότητα πολιτικού διαλόγου με την κοινωνία, ώστε να προκύψουν απαντήσεις τέτοιες, που θα μας καταστήσουν ξανά κυρίαρχη δύναμη αλλαγής.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι μαζί να συνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να δώσουν προοπτική στην Παράταξη και ελπίδα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι οι προοδευτικές δυνάμεις είναι εδώ, δημιουργικές και έτοιμες να ηγηθούν και να παλέψουν για το μέλλον που έχει ανάγκη ο τόπος». 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM