ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Φλαμπουράρης: Αν επιμένουν οι εταίροι, να ερωτηθεί ο λαός

Φλαμπουράρης: Αν επιμένουν οι εταίροι, να ερωτηθεί ο λαός Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Αν οι εταίροι επιμένουν στην υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης όσων περιλαμβάνονται στο «mail Χαρδούβελη», τότε πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι «δεν θα φθάσουμε στο δημοψήφισμα».
Πρόσθεσε, ότι «αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα, ο λαός θα ψηφίσει την πρότασή μας (της κυβέρνησης) και οι εταίροι πρέπει να δεχθούν την δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Εκτίμησε επίσης πως η συμφωνία θα επιτευχθεί με τους εταίρους στις αρχές του επόμενου μηνός, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε μια συμφωνία αντίστοιχη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού».


Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα δημοσκόπηση του ΜΕΓΚΑ που δείχνει ότι το 61,9% των ερωτηθέντων δεν θέλει δημοψήφισμα αν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι αυτό δείχνει την μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαπραγματευτική ομάδα, στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τόνισε επίσης για τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση ότι η ελληνική κυβέρνηση μάλλον υπερεκτίμησε την δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων. «Θεωρούσαμε ότι είμαστε σε μια ΕΕ αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την περίπτωση που στις 9 Μαΐου δεν υπάρξει συμφωνία και τεθεί το δίλημμα «πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή πληρωμή μισθών και συντάξεων», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει δίλημμα. Πληρωμή μισθών και συντάξεων».

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο κυριος αυτος ειναι ακομα υπουργος;;Οχι κυριε Φλαμπουραρη, εκλεγμενοι απο τους λαους τους ειναι και αυτοι και δημοκρατια δεν σημαινει οτι μονο εσυ εχεις δικιο και ολοι οι αλλοι αδικο. Αλλα πως να ξερουν απο δημοκρατια τα παλια στελεχη του ΚΚΕ;Δεν εχετε καταλαβει τιποτα. Τιποτα ομως. Υπουργος!!
Αυτό που ακόμη περιμένει οτι θα μας δίνουν λεφτά επειδή (μόνο εμείς!) νίκησαν σε εκλογές με ξεπερνάει. Λες και οι υπόλοιποι στην Ευρώπη δεν έχουν εκλεγεί! Το δε «αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα, ο λαός θα ψηφίσει την πρότασή μας και οι εταίροι πρέπει να δεχθούν την δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού» είναι ο ορισμός της παράνοιας! Αν δεν το έκαναν την πρώτη φορά, γιατί να το κάνουν την δεύτερη;