ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Μάγδα Φύσσα, Μπεκατώρου, Σπανούλης στους καλεσμένους της ΠτΔ

Επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Μάγδα Φύσσα, Μπεκατώρου, Σπανούλης στους καλεσμένους της ΠτΔ Facebook Twitter
Οι προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας στη φετινή δεξίωση - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Το Σάββατο 24 Ιουλίου θα διεξαχθεί η δεξίωση για την 47 η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας. 

Έχουν προσκληθεί διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες.


Η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Το στίγμα φέτος είναι να εκπροσωπηθεί μια μερίδα της κοινωνίας μας η οποία παράγει σιωπηλά σημαντικό έργο που απευθύνεται στο σύνολο, έργο που αξίζει να αναγνωριστεί. 

Μεταξύ των προσκεκλημένων, οι Δημήτρης Κοντοπίδης, επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και αντιπρόεδρος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Οργανισμού CF Europe, Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" και Πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, Λευτέρης Αραπάκης, ένας από τους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βράβευσε  το 2020 ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις, Μανόλης Κουσλόγλου, καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας, Παύλος Τσακίρης, Ευρωπαίος Αγρότης της Χρονιάς 

Έχουν προσκληθεί ακόμη άνθρωποι που με τη δημόσια στάση τους έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και εκπρόσωποι από το χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού.

  • Μάγδα Φύσσα,
  • Σταυρούλα Αξαρλιάν
  • Γιώργος Μομφεράτος
  • Σοφία Μπεκατώρου
  • Εμμανουήλ Δερμιτζάκης 
  • Μιχάλης Κυρατσούς
  • Άγγελος Χανιώτης 
  • Βασίλης Κεκάτος
  • Γιώργος Λαμπρινός 
  • Χρήστος Νίκου 
  • Βασίλης Σπανούλης
     

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR.
 

Πολιτική
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM