Bρυξέλλες: Κρίσιμο δεκαήμερο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Bρυξέλλες: Κρίσιμο δεκαήμερο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Facebook Twitter
0

Θετικά αποτιμά η Κομισιόν τη λήψη απόφασης για σύγκληση έκτακτου Εurogroup στις 9 Μαΐου. Σύμφωνα με την Κομισιόν το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και όχι ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Deutsche Welle, ικανοποίηση επικρατούσε στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, για την απόφαση του Προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, στις 9 Μαΐου για την Ελλάδα.

 

H εκπρόσωπος, Άννικα Μπράϊντχαρντ ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εργαστεί με όλες τις πλευρές για να φτάσουμε σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικής συμφωνίας, που θα πληροί το πνεύμα της απόφασης των Ευρωπαίων ηγετών του περασμένου Ιουλίου».

Ωστόσο απέφυγε να κάνει προβλέψεις σχετικά με το αν θα ληφθούν αποφάσεις στις 9 Μαΐου. Ωστόσο, υπενθύμισε  δήλωση του Επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ότι έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα μέτρα που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ, τα οποία σύμφωνα με την άποψη της Κομισιόν επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2018. «Από εκεί και πέρα», συνέχισε η εκπρόσωπος, «προστέθηκαν στη συζήτηση δύο θέματα, το δημόσιο χρέος και τα εφεδρικά μέτρα, εμείς αργαζόμαστε μεθοδικά για να τελειώσουμε το συντομότερο».


Η Μπράϊντχαρντ ανέφερε επίσης ότι η Κομισιόν συμφωνεί με τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ότι το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το στο Εurogroup και όχι σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών.
Στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι σημαντικό ρόλο στην ανακοίνωση του κ. Ντάϊσελμπλουμ για σύγκληση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, στις 9 Μαΐου, έπαιξε η ξεκάθαρη θέση του προέδρου Γιούνκερ, του επίτροπου Μοσκοβισί, αλλά και της Κομισιόν γενικότερα, υπέρ της Ελλάδας στο θέμα των εφεδρικών μέτρων. Από την πρώτη στιγμή και οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν πει ότι από δημοσιονομικής πλευράς πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

LiFO politics / Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Λάβδας εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα και στην αποτυχημένη προσπάθεια μεσολάβησης του Μακρόν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM