ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του νερού

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του νερού Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Mετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το παζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νερό».

Αυτά σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενώ επισημαίνει ότι «τα στελέχη της ΝΔ αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού» και καλεί τον Κ. Μητσοτάκη «να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


''Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το πάζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κυρία Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ. Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM