Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ

Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Facebook Twitter
4

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με την τιμολόγηση του νερού από τους δήμους της χώρας.

Μιλώντας στην υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Παπαδημητρίου, αφού ανέφερε ότι σε δήμο το νερό έχει 77 διαφορετικές τιμές, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 42:10:

 

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο το νερό

 

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις»", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και σχολιάζει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας», υπογραμμίζει.

Απάντηση Παπαδημητρίου μετά τις αντιδράσεις: Είναι πολιτική σπέκουλα

«Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν. Είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης... Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης», είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για το νερό.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το «τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση», ο βουλευτής τη ΝΔ απάντησε: «Ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο. Στην Επιτροπή κατάλαβαν όλοι ποια είναι η συζήτηση. Κατά τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα...».

Τέλος, σε ερώτηση αν είναι υπέρ της αύξησης στην τιμή του νερού και αν οι δηλώσεις του είναι προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου απάντησε: «Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπής... Και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Είδατε τι θα σας κάνουν αυτοί οι παλιοδεξιοί νεοφιλελέδες; Ούτε νερό δεν θα μπορείτε να πιείτε, θα κορακιάσετε ρε.Για να μιλήσουμε τώρα σοβαρά, ναι το νερό είναι υπερβολικά φθηνό. Σκεφτείτε πότε κλείσατε την βρύση όχι από οικολογική συνείδηση αλλά από τον φόβο του λογαριασμού; (και αντίστοιχα σκεφτείτε πότε κλείσατε το air condition υπό τον φόβο του λογαριασμού της ΔΕΗ).Προσωπικά κλείνω την βρύση όταν τρέχει το νερό χωρίς λόγο, ΜΟΝΟ επειδή θεωρώ κρίμα να σπαταλιέται νερό, το οποίο άνθρωποι σε άλλες χώρες το βλέπουν σαν χρυσό (ναι, το ξέρω ότι εάν εξοικονομήσω εγώ νερό δεν θα βοηθήσω τους ανθρώπους αυτούς, αλλά το ζήτημα είναι καθαρά ηθικής τάξης... απλά δεν μου πάει).Για μένα, το νερό θα πρέπει να είναι κλιμακωτά όλο και πιο ακριβό, με απαγορευτικές τιμές σε περίπτωση σπατάλης. Η ποσότητα που χρειάζεται για τις ανάγκες ενός σύγχρονου ανθρώπου θα πρέπει να κοστολογείται φθηνά. Εάν ξεπερνάς το όριο αυτό (που μπορεί να υπολογιστεί και γενναιόδωρα) θα πρέπει να αυξάνεται η τιμή. Εάν η κατανάλωσή σου είναι πλέον σπατάλη, η τιμή θα πρέπει να είναι ακριβότερη και από το πετρέλαιο.
Είναι μουρλός ο άνθρωπος. Το νερό ΠΡΕΠΕΙ να είναι δωρεάν!!!!Προσωπικά θα ζητήσω νερό σε πλαστικό από μαγαζιά, δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξω 50 λεπτά στο περίπτερο για να αγοράσω νερό. Είναι απλά γελοίο.
Καταλαβαίνω καλά ότι ο βουλευτής αναφέρεται σε δημοτικά δίκτυα ύδρευσης και όχι στην ΕΥΔΑΠ ή κάνω λάθος ;Αν δεν κάνω λάθος. τότε τα ακόλουθα :«μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό», «...παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» και «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας», πράγματι είναι σπέκουλα και συνεπώς ψευτοηρωϊσμοί αντίστοιχα..................................................................................................................................Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί στο πολιτικό του οπλοστάσιο να περιλαμβάνει την "καταγγελία κερδών ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ".Που π.χ. οι καλές εποχές που οι κυβερνήσεις άρμεγαν ψήφους με την κατασπατάλιση δημόσιων πόρων για ανύπαρκτες υπερωρίες Δ.Υ. (οι οποίοι Δ.Υ. ήταν προφανώς "πολλοί"...).Όπως ας πούμε, τα προνόμια των υπαλλήλων της ΔΕΗ ή του παλιού ΟΤΕ ή των υπαλλήλων στα τελωνεία των καυσίμων των μισητών εταιριών πετρελαίου, όπου με 3-4 χρόνια δουλειάς έκτιζες σπίτι (όλοι αυτοί ήταν επίσης "πολλοί"...).Ελπίζω να γίνεται κατανοητό, ότι δεν καταλογίζω βασικές ευθύνες στους εργαζόμενους Δ.Υ., αλλά στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.