Καναδάς: Τοξικά αέρια εκλύονται από φλεγόμενο πλοίο - Μετά από φωτιά σε κοντέινερ με χημικά

Καναδάς: Τοξικά αέρια εκλύονται από φλεγόμενο πλοίο - Μετά από φωτιά σε κοντέινερ με χημικά Facebook Twitter
Ρυμουλκό που μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς «ψέκασε με κρύο νερό το κύτος του Zim Kingston - Πηγή φωτογραφίας: Canadian Coast Guard/Twitter
0

Η καναδική ακτοφυλακή απομάκρυνε 16 ανθρώπους από φλεγόμενο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που εκλύει από το Σάββατο τοξικά αέρια στ΄ανοιχτά των ακτών της χώρας στον Ειρηνικό, χωρίς όμως η κατάσταση να παρουσιάζει κίνδυνο στην ξηρά, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Πέντε άνθρωποι παρέμειναν στο πλοίο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το πλοίο Zim Kingston είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της πόλης Βικτόρια στη Βρετανική Κολομβία, στο στενό του Χουάν ντε Φούκα που σηματοδοτεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον ιστότοπο θαλάσσιας παρακολούθησης MarineTraffic.

Η καναδική ακτοφυλακή ανέφερε μέσω του Twitter τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι 16 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με δύο σωστικά σκάφη της, «μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε δέκα κοντέινερ».

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων στην ξηρά, αλλά η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται» είπε, αναφέροντας το πρωί της Κυριακής ότι «η ζώνη έκτακτης ανάγκης που οριοθετήθηκε γύρω από το πλοίο διευρύνθηκε στα 2 ναυτικά μίλια», έναντι ενός μιλίου την προηγούμενη μέρα.

«Η φωτιά παραμένει και συγκροτήθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων για τη διαχείριση της κατάστασης. Οι διάφοροι φορείς κινητοποιούνται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ανάκτηση των εμπορευματοκιβωτίων που αποσπάστηκαν από το πλοίο την Παρασκευή», δήλωσε επίσης η ακτοφυλακή.

«Λόγω της φύσης των χημικών ουσιών στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η χρήση νερού απευθείας στη φωτιά δεν αποτελεί επιλογή», ανέφερε η καναδική ακτοφυλακή στο Twitter.

Ένα ρυμουλκό που μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, το Seaspan Raven, ωστόσο «ψέκασε με κρύο νερό το κύτος του Zim Kingston» κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σημείωσαν οι καναδικές αρχές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρει περισσότερους από 52 τόνους χημικών προϊόντων, τα οποία είχαν φορτωθεί σε δύο από τα κοντέινερ που πήραν φωτιά, μετέδωσε το Radio-Canada που επικαλείται την ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Radio-Canada, το Zim Kingston κινδύνευε από την Παρασκευή με την απώλεια 40 εμπορευματοκιβωτίων στον Ειρηνικό Ωκεανό και η καναδική ακτοφυλακή και η αμερικανική εργάζονται από κοινού για να τα βρουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοχές Natura και αιγιαλός ροκανίζονται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα

Ρεπορτάζ / Περιοχές Natura και αιγιαλός ροκανίζονται στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα

Βίλες πάνω στο κύμα και ροκάνισμα της προστασίας των περιοχών του δικτύου Natura 2000 προβλέπει το νομοσχέδιο-μαμούθ που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, το οποίο κρύβει δεκάδες ακόμη φωτογραφικές διατάξεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας και την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ